Yugo πήρε μπρος μετά από 15 χρόνια ακινησίας

Το Yugo λέγεται ότι ήταν από τα χειρότερα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν. Όμως παρά τη δυσφήμηση και τις αρνητικές κριτικές της εποχής, κατάφερε να πουλήσει 141.651 μονάδες σε 7 χρόνια διάθεσης.

Δείτε ακόμα: Θυμάστε τα ανέκδοτα για το Yugo;

Μάλιστα, εξαγόταν και στις Η.Π.Α., όταν πολλά ευρωπαϊκά αυτοκίνητα δεν έχουν καταφέρει να πατήσουν τις ρόδες τους. Βασικό του προσόν δεν ήταν άλλο από τη χαμηλή του τιμή, αφού το 1984 πωλούνταν στις Η.Π.Α. από 3.990 δολάρια, όταν η μέση τιμή των μικρών αυτοκινήτων ήταν εκεί λίγο πιο πάνω από τις 9.000 δολάρια.

Δείτε ακόμα: Πώς κρατιέται ένα Yugo 33 ετών; (+video)

Ένα τέτοιο Yugo αμερικανικών προδιαγραφών, μοντέλο του 1988, βρισκόταν για 15 χρόνια παρατημένο σε μια έρημο της Αριζόνα. Το βρήκε ένας μετανάστης από τα Βαλκάνια, ο οποίος και το αγόρασε για 50 δολάρια. Αφού του έκανε μερικά συμμαζέματα στις καλωδιώσεις και άλλαξε λάδια, ιμάντα, την αντλία καυσίμου κ.λπ., γύρισε το κλειδί στη μίζα και ο κινητήρας των 1.1 λτ. με τα 55 άλογα ζωντάνεψε ξανά.

Δείτε ακόμα: Eίναι το Yugo το χειρότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών;

Αναμενόμενα όλα αυτά τα χρόνια που το αυτοκίνητο ήταν ακίνητο και παρατημένο στο έλεος των καιρικών συνθηκών, είχε υποστεί πολλές και διάφορες ζημιές. Μία από αυτές ήταν και το ράγισμα στο πλαίσιο, πάνω από το ημιελλειπτικό φύλλο σούστας της πίσω ανάρτησης. Το σάπιο κομμάτι αφαιρέθηκε και συγκολλήθηκε καινούργιο, έτσι ώστε να μην ανοίξει περισσότερο. Ο νέος κάτοχος του Yugo πανευτυχής το έβγαλε στους δρόμους, όμως χρειάζεται αρκετή δουλειά για να επιστρέψει το αυτοκίνητο σε μια καλή κατάσταση.

Get it on Google Play Download on the App Store