Νέα ρεκόρ πωλήσεων της Kia σε Ελλάδα και Ευρώπη

Μια πολύ επιτυχημένη χρονιά ήταν το 2021 για την Kia στην Ευρώπη, όπου πέτυχε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς που κατείχε ποτέ, αυξάνοντας παράλληλα τις πωλήσεις της, παρά τη συνολική πτώση της αγοράς νέων επιβατικών αυτοκινήτων.

Πιο αναλυτικά, το μερίδιο αγοράς της Kia στην Ευρώπη το 2021 έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο του 4,3%, από 3,5% το 2020. Οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις της Kia σε αγορές της Ευρώπης άγγιξαν τις 502.677 μονάδες, άνοδος 20,6% σε σύγκριση με τα 416.715 οχήματα που πούλησε η Kia το 2020. Αυτά τα ανοδικά στοιχεία έρχονται σε πλήρη αντίθεση συγκριτικά με την πτώση του 1,5% που παρουσίασε η αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων.

Η Kia ξεπέρασε τις δυσκολίες παραγωγής που αντιμετώπισαν άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων προμηθεύοντας γρήγορα ανταλλακτικά και προσαρμόζοντας την παραγωγή στο προηγμένο εργοστάσιό της στη Σλοβακία, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση. Η επανεκκίνηση της μάρκας της Kia το 2021 έχει βασικό στόχο να γίνει κορυφαίος πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας με μια αυξανόμενη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων φιλικών προς το περιβάλλον. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του περασμένου έτους περιελάμβαναν ένα αυξανόμενο μερίδιο στις πωλήσεις των εξηλεκτρισμένων Kia, το οποίο έφτασε στο υψηλό του 45% το τρίτο τρίμηνο.

Σημαντικά λανσαρίσματα για την Kia αφορούν το αμιγώς ηλεκτρικό EV6, που ξεκίνησε να πωλείται και στην Ελλάδα, ενώ πολύ σύντομα θα αρχίσει και η διάθεση του νέου Sportage.

Η Kia στοχεύει να δημιουργήσει μια πλήρως ηλεκτρισμένη σειρά στην Ευρώπη έως το 2035, με συνολικά 11 αμιγώς ηλεκτρικά να ενταχθούν στη γκάμα έως το 2026. Επτά από αυτά τα BEV (το πρώτο ήταν το EV6), θα βασίζονται στην ηλεκτρική παγκόσμια αρθρωτή πλατφόρμα της Kia (E-GMP).

Αντίστοιχα και στην Ελλάδα η Kia είχε μια πολύ πετυχημένη χρονιά το 2021, καθώς οι συνολικές της ταξινομήσεις έφτασαν τα 4.600 οχήματα έναντι 2.410 το 2020, σημειώνοντας άνοδο 90,9%.

Get it on Google Play Download on the App Store