Πωλήσεις εκατομμυρίων τα SUV της Nissan

Οι παγκόσμιες πωλήσεις των crossover και των SUV Nissan, σημείωσαν αύξηση άνω του 12% για το 2017 με περισσότερα από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Στην κούρσα των πωλήσεων πρωτοστατεί το νέο μικρό crossover Kicks, τα Rogue, X-Trail και Qashqai, το ανανεωμένο μεγάλο SUV Armada, καθώς και το πολυτελές compact crossover Infiniti QX30.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις των crossover και SUV μοντέλων της Nissan αυξήθηκαν σχεδόν κατά 13%, ενώ στα πολυτελή crossover και SUV της Infiniti, σημειώθηκε αύξηση κατά σχεδόν 9% για το 2017. Συνολικά, η Nissan αύξησε τον όγκο πωλήσεων των crossover και SUV μοντέλων της σε όλη την Υφήλιο, κατά σχεδόν 230.000 οχήματα το περασμένο έτος.

Δείτε ακόμη: Νέο CUPRA Ateca από την SEAT με 300 ίππους

Το Kicks σημείωσε μια θεαματική πορεία από το πρώτο κιόλας έτος πωλήσεων, στις αγορές του  Μεξικό, της Λατινικής Αμερικής και της Κίνας, φτάνοντας σχεδόν τις 109.000 πωλήσεις παγκοσμίως. Το μικρό crossover της Nissan θα ξεκινήσει φέτος την εμπορική πορεία του  στις Η.Π.Α. και τον Καναδά.

Παράλληλα, τα Nissan Rogue, X-Trail και Qashqai σημείωσαν πάνω από 1,38 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως για το 2017, αυξάνοντας τις πωλήσεις τους κατά 10%. Το ανανεωμένο Nissan Armada στις ΗΠΑ και η ισχυρή ζήτηση για το Nissan Patrol στη Μέση Ανατολή, αύξησαν τις πωλήσεις των εν λόγω οχημάτων κατά 79% σε παγκόσμιο επίπεδο, φτάνοντας σχεδόν τα 80.000 οχήματα.

Στην Infiniti, οι πωλήσεις του QX30 αυξήθηκαν κατά 97% το 2017, με σχεδόν 32.000 πωληθέντα οχήματα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους πώλησης του μοντέλου. Το μεγάλο SUV QX80 συνέχισε να κερδίζει δυναμική, με περισσότερες από 21.000 πωλήσεις παγκοσμίως. Τον επόμενο μήνα, η Infiniti θα λανσάρει το ολοκαίνουργιο crossover μεσαίου μεγέθους QX50.

Δείτε ακόμη: Επίσημο: Skoda Octavia RS Challenge Pack

Στην Ελλάδα, η Nissan κατέκτησε την δεύτερη θέση στις ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων για το 2017, με μερίδιο αγοράς 8,2%. Επιπλέον, το Qashqai ήταν το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στην κατηγορία C-SUV στη χώρα μας, με 2.578 ταξινομήσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store