5.238 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα!

159

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει το στοχευμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων στην οδήγηση. Μεταξύ 16-22 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε έλεγχους σε 26.028 οχήματα από 1.109 συνεργεία Τροχαίας, «δίνοντας προτεραιότητα» στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Συνολικά βεβαιώθηκαν 5.852 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Δείτε ακόμη: Εκατοντάδες οδηγοί έχασαν το δίπλωμα για το κινητό

Μεταξύ αυτών βεβαιώθηκαν 5.238 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 614 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (800), της Θεσσαλονίκης (332), του Κιλκίς (327), του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης (304) και της Φθιώτιδας (264).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Δείτε ακόμη: Μέχρι ισόβια κάθειρξη για τροχαίες παραβάσεις!

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.