Οικολογία «μηδέν» για την χρήση καυσίμων στην Ελλάδα

Μια καθόλου τιμητική παρουσία σε ένα ακόμα αρνητικό βάθρο κέρδισε η Ελλάδα, καθώς βρέθηκε στην τρίτη θέση από το τέλος στην χρήση καυσίμων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δείτε ακόμα: Τι κάνω αν αντί για πετρέλαιο βάλω βενζίνη;

Όπως φανερώνουν τα στοιχεία της Eurostat, τα «καθαρά» καύσιμα (προεξάρχοντος του βιοντίζελ) στην χώρα μας αντιπροσωπεύουν μόλις το 1,8% των μετακινήσεων, τη στιγμή που ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυμαίνεται στο 7,6%. Οι μόνοι που μας πέρασαν είναι οι Κροάτες, με 1,2%, και οι Εσθονοί, οι οποίοι πρακτικά δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του όρου καθότι οριακά ξεφεύγουν από το μηδέν (0,4%). Στην αντίπερα όχθη συναντάμε τις χώρες της Σκανδιναβίας, με την Σουηδία να «διαλύει» τον μέσο όρο με 38,6 % και την Φινλανδία να βρίσκεται αρκετά πιο πίσω, στο 18,8%, αλλά και πολύ πιο πάνω ακόμα και με τον στόχο που έχει θέσει η Ε.Ε. για το 2020, που αντιστοιχεί στο 10%.

Διαβάστε επίσης: Τι ισχύει για τα service του LPG;

Πολύ κοντά στο να πιάσουν τον στόχο  εάν δεν το έχουν καταφέρει ήδη μέχρι το τέλος του χρόνου) είναι η Αυστρία (9,7%) και η Γαλλία (9,1%). Καταλαβαίνει κανείς εύκολα το μέγεθος του «βουνού» που θα πρέπει να ανέβει η Ελλάδα, προκειμένου να βρεθεί έστω κοντά στον υπάρχοντα μέσο όρο. Για τον αναβαθμισμένο, βέβαια, ούτε λόγος.

Get it on Google Play Download on the App Store