Skoda: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν εξαιρετική ασφάλεια!

Στην παθητική ασφάλεια των αυτοκινήτων σε καμία των περιπτώσεων δεν επιτρέπονται συμβιβασμοί! Κι η Skoda το γνωρίζει πολύ καλά αυτό προσφέροντας υψηλή προστασία στους επιβαίνοντες των αυτοκινήτων της.

Ένα χαρακτηριστικό που ακολουθεί και τα νέα της ηλεκτρικά μοντέλα, όπως το Enyaq iV, που προσφέρει αυξημένη παθητική ασφάλεια, όπως ακριβώς και τα μοντέλα με τους συμβατικούς κινητήρες. Αυτό το πόρισμα προήλθε έπειτα από συγκεκριμένες μελέτες και δοκιμές από ερευνητές ατυχημάτων και ασφαλιστικές εταιρείες. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνοδεύονται από πλήθος προστατευτικών χαρακτηριστικών, ενώ σε καμία των περιπτώσεων δεν ενέχεται ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, ανεξάρτητα από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, αλλά κι από το αν το αυτοκίνητο φορτίζει ή οδηγείται. Όλα τα ηλεκτρικά εξαρτήματα προστατεύονται πλήρως, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, ακόμη και στο πλύσιμο του αυτοκινήτου, σε πλημμύρες ή κατά τη φόρτιση στη βροχή. Για παράδειγμα, η διαδικασία φόρτισης ξεκινά μόνο όταν ο αυτόματος έλεγχος του συστήματος εντοπίσει ασφαλή σύνδεση μεταξύ του οχήματος και του σταθμού φόρτισης. Εάν εντοπιστεί σφάλμα, η ροή ηλεκτρικής ενέργειας προς την μπαταρία διακόπτεται αμέσως. Επίσης ο κίνδυνος πυρκαγιάς δεν είναι μεγαλύτερος στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό, τι σε μοντέλα με παραδοσιακούς κινητήρες καύσης, ειδικά την στιγμή που επειδή δεν υπάρχει εύφλεκτο καύσιμο. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως το προσωπικό διάσωσης λαμβάνει ειδική εκπαίδευση για τη διαχείριση σύγχρονων ηλεκτρικών οχημάτων.

Η τοποθέτηση της μπαταρίας γίνεται με γνώμονα την ασφάλεια κατά τη σύγκρουση!

Στην περίπτωση του Skoda Enyaq iV, η μπαταρία έχει τοποθετηθεί με μελετημένο τρόπο στο πάτωμα του αυτοκινήτου, όντας πλήρως προστατευμένη σε περίπτωση σύγκρουσης. Οι δοκιμές πρόσκρουσης έχουν αποδείξει πως τα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποδίδουν εξίσου καλά σε ένα ατύχημα όπως ακριβώς και αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι δοκιμές πρόσκρουσης στο Enyaq iV (πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ του Euro NCAP κερδίζοντας πέντε αστέρια) αποκάλυψαν πως η μπαταρία είναι καλά προστατευμένη στο πάτωμα του οχήματος και παρέμεινε άθικτη παρά την παραμόρφωση του αμαξώματος. Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως το σύστημα υψηλής τάσης στο Enyaq iV αποσυνδέεται αυτόματα από την μπαταρία εντός χιλιοστών του δευτερολέπτου μετά τη σύγκρουση. Ο οδηγός, οι επιβάτες, ακόμα και οι διασώστες προστατεύονται από ενδεχόμενη ηλεκτροπληξία.

Η Skoda εκπαιδεύει τους διασώστες!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης στην περίπτωση που ξεσπάσει μια πυρκαγιά. Για το λόγο αυτό η Skoda εκπαιδεύει τους διασώστες για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτό το δυσάρεστο γεγονός, μιας και απαιτούνται διαφορετικές ενέργειες, συγκριτικά με ότι θα γινόταν σε ένα αυτοκίνητο με συμβατικό κινητήρα. Ως εκ τούτου, δόθηκε περαιτέρω εκπαίδευση για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των πυροσβεστών με την Skoda να παρέχει μια σειρά εκπαιδευτικών μαθημάτων, παρέχοντας ειδικές πληροφορίες, αλλά και συγκεκριμένες οδηγίες διάσωσης. Για παράδειγμα, η πυροσβεστική υπηρεσία μπορεί να ελέγξει την κατάσταση της μονάδας αποθήκευσης υψηλής τάσης, χρησιμοποιώντας μια κάμερα θερμικής απεικόνισης και να την κρυώσει εάν είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί πυρκαγιά στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Get it on Google Play Download on the App Store