Σπέσιαλ Renault Megane R.S. Trophy για «αντίο»

Το Renault Megane R.S. ετοιμάζεται να μάς αποχαιρετήσει, ακολουθώντας το δρόμο του έτερου εκπροσώπου της Renault Sport: του Clio. Τα γαλλικά hot hatches περνούν στην αρμοδιότητα της Alpine, κλείνοντας έναν 30ετή κύκλο που χάρισε αξέχαστες στιγμές σε οδηγούς, βουνά και πίστες. Το «κύκνειο άσμα» του κορυφαίου Megane θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα, στο Σαλόνι του Τόκιο, ως ειδική έκδοση με το όνομα Ultime.

To Megane R.S. Ultime δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί ως όνομα, παρά αποτελεί τον κωδικό του σπέσιαλ μοντέλου στα ενδότερα της Renault. Πολύ πιθανό να είναι αυτή η τελική του ονομασία, με τους Γάλλους να ανακοινώνουν πολύ λίγα στοιχεία για το σημαδιακό Megane. Το Ultime δεν αναμένεται να είναι τόσο σκληροπυρηνικό όσο το Trophy-R, οπότε πιθανότατα να διατηρήσει τα πίσω καθίσματα και να γίνεται περιορισμένη χρήση ανθρακονημάτων, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε και ηπιότερο setup στην ανάρτηση – πάντα σε σχέση με το Trophy-R. Κοντολογίς, θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο μεταξύ Trophy και Trophy-R.

Εμφανισιακά αναμένουμε νέες ζάντες και τις απαραίτητες επετειακές πινελιές (αποκλειστικό χρώμα, σήματα κλπ), ενώ στα μηχανικά μέρη ο 1.800άρης τούρμπο τετρακύλινδρος θα βρίσκεται στα 300 άλογα και τα 420 Nm ροπής. Η κίνηση εννοείται θα μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, αποκλειστικά μέσω του 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη EDC.

Το απόλυτο Megane R.S. θα είναι περιορισμένης παραγωγής και με αρκετά υψηλή τιμή, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τιμή εκκίνησης 50.000 ευρώ στη Γαλλία. Ενδεικτικά, το απλό Trophy ξεκινά από τις 44.65ο ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store