Πατέντα για υαλοκαθαριστήρες από παιδιά! (+video)

Όταν θα ακούσετε την ιδέα που είχαν αυτά τα δύο αδερφάκια από την Γερμανία, ο Daniel και η Lara Krohn σίγουρα θα αναρωτηθείτε “πως είναι δυνατόν να μην το είχε σκεφτεί κανείς μέχρι σήμερα”. Και όμως οι πιο απλές σκέψεις είναι και οι πιο ιδιοφυείς. Και τα παιδιά φημίζονται για την απλότητα της σκέψης τους και την ιδιοφυΐα τους.

Δείτε ακόμη: Fiat Panda πηγαίνει με αέριο από λύματα

Όλα ξεκίνησαν λοιπόν, όταν σε μία οικογενειακή εκδρομή με το αυτοκίνητο, άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς και ο οδηγός του οχήματος και πατέρας των δύο παιδιών ενεργοποίησε τους υαλοκαθαριστήρες. Τότε, σε κάποια στιγμή και με την βροχή να έχει σταματήσει πλέον, θέλησε να καθαρίσει το τζάμι εμπρός. Δεν είχε όμως νερό στο δοχείο για τους υαλοκαθαριστήρες. Και τότε τα δύο αδελφάκια σκέφτηκαν πως δεν είναι δυνατόν να έχει ρίξει τόσο νερό η βροχή, όλα γύρω να είναι βρεγμένα και το αυτοκίνητό τους να μην έχει νερό για τον καθαρισμό του παρμπρίζ.

Είπαν λοιπόν στον πατέρα τους πως με κάποιο τρόπο θα έπρεπε το νερό της βροχής να συλλέγεται και να επαναχρησιμοποιείται. Αυτό ήταν λοιπόν. Κάπως έτσι η ιδέα γεννήθηκε, τα αδελφάκια διακρίθηκαν σε σχετικό διαγωνισμό καινοτομίας και η Ford ανέλαβε να την κάνει πράξη και να τοποθετήσει μία σχετική συσκευή σε ένα Ford S-MAX για τις πρώτες δοκιμές.

Διαβάστε επίσης: Πότε χρειάζεται αλλαγή ο δίσκος – πλατό του συμπλέκτη;

Πρόκειται για μία ιδέα, εκτός από πανέξυπνη και σημαντική για το περιβάλλον, καθώς αν υπολογίσουμε πως το κάθε αυτοκίνητο ξοδεύει 20 λίτρα νερό κάθε χρόνο για τον καθαρισμό του παρμπρίζ μόνο, τότε αντιλαμβάνεστε πως μιλάμε για μία τεράστια εξοικονόμηση εκατομμυρίων λίτρων νερού. Μάλιστα υπολογίζεται πως στο μέλλον οι ανάγκες των αυτοκινήτων για νερό θα αυξηθούν κατακόρυφα, προκειμένου να διατηρούνται οι αισθητήρες που είναι εκτεθειμένοι  στις καιρικές συνθήκες, καθαροί.

Get it on Google Play Download on the App Store