Επαναστατικό παιδικό κάθισμα με αερόσακο (+video)

Στην αγορά κυκλοφορεί μεγάλη ποικιλία παιδικών καθισμάτων για τα αυτοκίνητα. Οι διαφορές έχουν να κάνουν με την ποιότητα, αλλά και το μέγεθος, αναλόγως της ηλικίας του παιδιού για το ύψος και το βάρος του. Καθώς το παιδί μεγαλώνει, σταδιακά πρέπει και να αντικαθίστανται. Μερικά τοποθετούνται με το παιδί να κοιτάζει εμπρός, άλλα προς τα πίσω, ενώ κυρίως τα χρησιμοποιούμε για τις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου.

Οι γονείς είθισται να μην χρησιμοποιούν συχνά το κάθισμα του συνοδηγού, προκειμένου να μη ρισκάρουν τραυματισμό σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος ή σύγκρουσης. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, τυχόν ενεργοποίηση του αερόσακου ελλοχεύει ακόμα περισσότερους κινδύνους, για τραυματισμό από το ίδιο το σύστημα ασφαλείας. Θα έχετε παρατηρήσει και τη σχετική σήμανση για την απενεργοποίησή του, σε περίπτωση τοποθέτησης παιδικού καθίσματος.

Η εταιρεία Cybex παρουσιάζει ένα επαναστατικό κάθισμα για παιδιά, το οποίο διαθέτει δικό του αερόσακο και ονομάζεται Anoris T i-Size. Το εν λόγω καθισματάκι υπόσχεται να προστατέψει το παιδί τόσο από μετωπικές, όσο και από πλευρικές συγκρούσεις. Ο ενσωματωμένος αερόσακος στη ζώνη ανοίγει σαν ασπίδα (σε χιλιοστά του δευτερολέπτου) σε σχήμα C και συγκρατεί το κεφάλι του παιδιού. Έτσι, φαίνεται πως γλιτώνει και από τραυματισμό του ευαίσθητου λαιμού και του αυχένα του.

Κατασκευασμένο σύμφωνα με το πρότυπο UN R129/03, το κάθισμα είναι για παιδιά με ύψος από 76 εκ. έως 115 εκ. και βάρος έως 21 κιλά. Υπάρχει επίσης θέση ύπνου με πολλές ρυθμίσεις. Το Anoris T i-Size διατίθεται ήδη. Παρακολουθήστε και το σχετικό βίντεο.

Get it on Google Play Download on the App Store