Έτοιμο το Volvo που οδηγείται από μόνο του

Η Volvo, ηγετική δύναμη στην ασφάλεια, και η Uber, η κορυφαία εταιρεία μετακινήσεων, παρουσιάζουν ένα από κοινού εξελιγμένο αυτοκίνητο παραγωγής, ικανό να οδηγείται μόνο του, που αποτελεί το επόμενο βήμα της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Volvo V60 D4 Geartronic 190 PS

Η Volvo και η Uber συμφώνησαν σε μια συνεργασία το 2016 και έκτοτε έχουν εξελίξει αρκετά πρωτότυπα με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη του αυτο-οδηγούμενου αυτοκινήτου. Το Volvo XC90 που παρουσιάζεται είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που, σε συνδυασμό με το σχετικό σύστημα της Uber, μπορεί να οδηγείται πλήρως αυτόνομα.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του -έτοιμου για αυτόνομη οδήγηση- οχήματος παραγωγής της Volvo περιλαμβάνουν αρκετά εφεδρικά συστήματα για τις λειτουργίες του τιμονιού και των φρένων, καθώς και εφεδρική τροφοδοσία μπαταρίας. Εάν κάποιο από τα κύρια συστήματα πάψει να λειτουργεί για οποιονδήποτε λόγο, τα εφεδρικά συστήματα είναι σχεδιασμένα να ενεργοποιούνται αμέσως για να σταματούν με ασφάλεια το αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: H Volvo επενδύει δισεκατομμύρια στο μέλλον

Εκτός από τα ενσωματωμένα εφεδρικά συστήματα της Volvo, μια σειρά από αισθητήρες που φέρει το όχημα είναι σχεδιασμένοι για το αυτο-οδηγούμενο σύστημα της Uber, προκειμένου το όχημα να λειτουργεί με ασφάλεια και να πραγματοποιεί ελιγμούς σε αστικό περιβάλλον.

Η Volvo σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα παρόμοιο πρωτότυπο αυτόνομο όχημα που θα αποτελέσει τη βάση για την παρουσίαση των μελλοντικών αυτόνομων αυτοκινήτων της στις αρχές της δεκαετίας του 2020. Αυτές οι τεχνολογίες θα παρουσιαστούν στην επόμενη γενιά μοντέλων της Volvo, που θα βασίζονται στην πλατφόρμα SPA2, και θα περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά σχεδιασμένα να επιτρέπουν την αυτόνομη οδήγηση χωρίς επίβλεψη σε ξεκάθαρα προσδιορισμένες περιοχές, όπως αυτοκινητόδρομοι και περιφερειακοί δρόμοι.

Δείτε ακόμη: Νέα συστήματα ασφαλείας από τη Volvo

Get it on Google Play Download on the App Store