GPS βγαλμένο από παραμύθι για το Ford Ranger Raptor! (+video)

Το Ford Ranger Raptor έχει αδιάκοπη όρεξη για off roading. Πρακτικά, μπορεί να πάει σχεδόν οπουδήποτε μετά το πέρας της ασφάλτου. Σε κυριολεκτικά αχαρτογράφητα εδάφη. Μια τάση φυγής, ωστόσο, που μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απώλεια προσανατολισμού. Κοινώς, το Raptor μπορεί να φτάσει σε μέρη που δεν σε βρίσκει άνθρωπος. Ούτε GPS! Όχι συμβατικό, τουλάχιστον.

Δείτε ακόμα: «Τιμωρός» το Ford Ranger Raptor της Hennessey

Η Ford γνωρίζει όσο κανένας τις δυνατότητες του κορυφαίου Ranger, οπότε μεριμνά για την ασφαλή επιστροφή του οδηγού του στον πολιτισμό, ακόμα κι αν βρίσκεται στο…πουθενά. Υιοθετώντας μάλιστα την τακτική των Χάνσελ και Γκρέτελ, από το διάσημο παραμύθι των αδερφών Γκριμ που δημοσιεύτηκε το 1812. Τα δυο αδερφάκια έριχναν ψίχουλα πίσω τους, για να βρίσκουν τον δρόμο στο σπίτι τους από το δάσος. Κάτι που εν τέλει τα έσωσε, όταν η κακιά μάγισσα τα απήγαγε και επιχείρησε να τα φάει (για παιδικό παραμύθι μιλάμε πάντα). Όποιος οδηγεί Raptor δεν κινδυνεύει από απαγωγές του είδους, καθώς μπορεί απλούστατα να περάσει μέσα από το σπίτι και πάνω από την μάγισσα. Μπορεί, όμως, να χαθεί.

Για αυτό και το σύστημα πλοήγησης τοποθετεί το στίγμα του αυτοκινήτου κάθε δευτερόλεπτο, προσφέροντας την πορεία της διαδρομής από την αρχή της. Κατ’ αυτό τον τρόπο, δημιουργεί έναν ψηφιακό μίτο που σε βγάζει από τον εκτός δρόμου λαβύρινθο.

Διαβάστε επίσης: Τo απόλυτο Ford Ranger VelociRaptor των 360 ίππων (+video)

Να θυμίσουμε πως καρδιά του Ford Ranger Raptor, είναι ένας 2.0 λτ. Bi-turbo EcoBlue ντίζελ με απόδοση 213 ίππους στις 3.750 σ.α.λ. και ροπή 500 Nm μεταξύ 1.750-2.000 σ.α.λ. Το αυτόματο κιβώτιο αριθμεί 10 ταχύτητες, με τις επιδόσεις να είναι επιπέδου 10,5 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και 170 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας.

Get it on Google Play Download on the App Store