Hyundai και Kia θα φορτίζουν από μόνα τους! (+video)

Η Hyundai και η Kia μας αποκαλύπτουν πως οραματίζονται το μέλλον της αυτοκίνησης με την παρουσίαση του συστήματος αυτόνομου παρκαρίσματος (Automated Valet Parking System – AVPS) και της ασύρματης φόρτισης.

Οι παραπάνω λειτουργίες θα ελέγχονται μέσω μιας απλής εφαρμογής εγκατεστημένης σε smartphone. Το Automated Valet Parking System (AVPS) θα μπορεί να «επικοινωνεί» με θέσεις που προσφέρουν ασύρματη φόρτιση, ώστε ο οδηγός να μπορεί να εξασφαλίσει μια σίγουρη θέση παρκαρίσματος, που θα μπορεί να φορτίσει το αυτοκίνητό του. Στη συγκεκριμένη θέση το αυτοκίνητο θα οδηγείται εντελώς αυτόνομα!

Δείτε ακόμη: Το πρωτότυπο της Hyundai που… περπατάει!

Η μαγεία όμως συνεχίζεται, γιατί μόλις φορτιστεί πλήρως το αυτοκίνητο, τότε το σύστημα το αναγνωρίζει και απλά μετακινεί αυτόνομα πάλι το αυτοκίνητο σε μια άλλη θέση, αφήνοντας κενή τη θέση φόρτισης για το επόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που χρειάζεται να γεμίσει τις μπαταρίες του. Μόλις ο οδηγός χρειαστεί το αυτοκίνητό του, τότε πάλι θα κάνει χρήση της εφαρμογής, με το αυτόνομο όχημα να έρχεται μέχρι την είσοδο του parking για να μπορέσει να επιβιβαστεί ο οδηγός.

Διαβάστε επίσης: H νέα τεχνολογία της Kia θα διαβάζει τα συναισθήματα!

Τελικά το μέλλον είναι πολύ πιο κοντά από ότι πιστεύουμε, μιας και τόσο η Hyundai, όσο και η Kia αναφέρουν πως το σύστημα αυτόνομου παρκαρίσματος σε συνδυασμό με την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης θα μας έρθουν το 2025, με απώτερο σκοπό έως το 2030 αυτά τα συστήματα να έχουν ενσωματωθεί στα περισσότερα μοντέλα τους.

Get it on Google Play Download on the App Store