«Κινηματογραφικά» μπουλόνια ασφαλείας από τη Ford (+video)

Οι κλοπές τροχών έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα στις Η.Π.Α. -αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που δεν προλαβαίνει καν να κυκλοφορήσει ένα μοντέλο και βρίσκεται στους τάκους. Καλή ώρα, η 8η γενιά Corvette. Η Ford, λοιπόν, αποφάσισε να επιστρατεύσει μεθόδους «Mission Impossible» για να κρατάει τις ρόδες των αυτοκινήτων της στη θέση τους.

Δείτε ακόμα: Αθάνατο Ford με 2,1 εκατομμύρια χιλιόμετρα!

Οι άνθρωποι του «Μπλε Οβάλ» επιστράτευσαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και δημιούργησαν τα πρώτα μπουλόνια ασφαλείας με φωνητικό αποτύπωμα! Τι έκαναν οι επιστήμονες της Ford; Πήραν την τεχνολογία τρισδιάστατων εκτυπώσεων και την συνδύασαν με τις φωνητικές χορδές, ώστε να κατασκευάσουν μπουλόνια ασφαλείας μοναδικά για κάθε περίπτωση.

Ο κάτοχος του αυτοκινήτου -στην προκειμένη, μιας Mustangηχογραφείται. Τα κύματα και το μοτίβο του ήχου που προκαλείται αποθηκεύονται και κατόπιν τα δεδομένα περνούν στον 3D εκτυπωτή. Ο οποίος, με τη σειρά του, μετουσιώνει το κύμα σε σχήμα πάνω στα μπουλόνια! Βάσει αυτών, κατασκευάζει και το κλειδί. Κατ’ αυτό τον τρόπο, ο συνδυασμός μπουλονιών ασφαλείας-κλειδιού καθίσταται μοναδικός για κάθε αυτοκίνητο, καθώς πηγάζει από τη φωνή του ιδιοκτήτη του. Εν ολίγοις, ο μόνος τρόπος να κλαπούν ζάντες που φέρουν τα εν λόγω μπουλόνια, είναι να κλαπεί το κλειδί.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται τα drones που θα επισκευάζουν λακκούβες

Η Ford διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας αντιγράφων μπουλονιών, που με τη σειρά τους θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή αντικλειδιού.

Get it on Google Play Download on the App Store