Κορυφαίες τεχνολογίες για το νέο Volvo XC90

Η Volvo Cars θέτει ένα νέο πρότυπο για την ασφάλεια των αυτοκινήτων: Η επερχόμενη ναυαρχίδα των SUV της θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με κορυφαία τεχνολογία ασφαλείας στο βασικό εξοπλισμό ώστε να σώζει ακόμη περισσότερες ζωές.

Ο αμιγώς ηλεκτρικός διάδοχος του Volvo XC90, που θα παρουσιαστεί το 2022, θα εξοπλίζεται με προηγμένους αισθητήρες, τεχνολογία LiDAR που έχει αναπτυχθεί από τη Luminar και υπολογιστή αυτόνομης οδήγησης με NVIDIA DRIVE Orin™ τεχνολογία συστήματος σε μικροκύκλωμα (system-on-a-chip), στο βασικό του εξοπλισμό.

Το νέο πακέτο ασφαλείας συνδυάζει προηγμένο hardware με λογισμικό από τη Volvo, τη Zenseact και τη Luminar. Πρόκειται για την επόμενη γενιά της καταξιωμένης τεχνολογίας αποφυγής σύγκρουσης, με την οποία η Volvo Cars στοχεύει να μειώσει τις απώλειες ζωής και συνολικά τα ατυχήματα.

Μέσω του νέου πακέτου ασφαλείας, η Volvo Cars στοχεύει να μειώσει κι άλλο τις συγκρούσεις, με το ρυθμό μείωσης να αυξάνεται σταδιακά χάρη στις ασύρματες (over-the-air) αναβαθμίσεις λογισμικού. Οι νέες τεχνολογίες είναι επίσης σχεδιασμένες για να αντιμετωπίζουν ειδικά εκείνες τις κυκλοφοριακές συνθήκες που ευθύνονται για μεγάλο μέρος των σοβαρών τραυματισμών και των απωλειών ζωής που εξακολουθούν να σημειώνονται σήμερα.

Μετά το λανσάρισμα της, η τεχνολογία αναμένεται να ωριμάζει με την πάροδο του χρόνου και να γίνεται όλο και πιο αποτελεσματική, δίνοντας στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα να βοηθά τον οδηγό, βελτιώνοντας την αντίδραση του ανθρώπινου παράγοντα σε κρίσιμες συνθήκες για την ασφάλεια. Ενώ οι προηγούμενες γενιές της τεχνολογίας βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στην προειδοποίηση του οδηγού για πιθανούς άμεσους κινδύνους, αυτή η νέα τεχνολογία ασφαλείας θα επεμβαίνει σταδιακά όλο και περισσότερο με τον ενδεδειγμένο τρόπο για να προληφθούν οι συγκρούσεις.

Παρόλο που πρώτη προτεραιότητα της Volvo Cars παραμένει το να σωθούν ζωές και να προληφθούν τραυματισμοί, η εταιρεία βλέπει επίσης ένα ενδεχόμενο επιπλέον όφελος στη μείωση του κόστους ασφάλισης, καθώς τα ατυχήματα τα οποία εμπλέκονται αυτοκίνητα της Volvo γίνονται όλο και πιο σπάνια. Ένα ολοκληρωμένο 3ετές πρόγραμμα ασφάλισης ενσωματώνεται στις υπηρεσίες που συνοδεύουν ως στάνταρ επιλογή τα αμιγώς ηλεκτρικά Volvo (δωρεάν συντήρηση 3 ετών και εγγύηση 5 ετών), με τον πελάτη να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει εάν το επιθυμεί.

Εκτός από την πλατφόρμα αισθητήρων και τον υπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης, η επερχόμενη ναυαρχίδα της Volvo θα εφοδιάζεται με εφεδρικά συστήματα για σημαντικές λειτουργίες όπως τα συστήματα διεύθυνσης και φρένων, που είναι εξελιγμένα για να δεχθούν το σύστημα ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης χωρίς επιτήρηση, όταν θα είναι διαθέσιμο.

Τα παραπάνω εφεδρικά συστήματα, μαζί με το LiDAR, τους υπολογιστικούς πόρους και το λογισμικό, θα ενεργοποιούν τη λειτουργία Highway Pilot, η οποία αναπτύχθηκε in-house σε συνεργασία με τη Zenseact, την εταιρεία της Volvo Cars που εξελίσσει λογισμικό για αυτόνομη οδήγηση. Ως προαιρετικός εξοπλισμός αυτόνομης οδήγησης για χρήση στους αυτοκινητόδρομους, το Highway Pilot θα ενεργοποιείται για τους πελάτες όταν εξακριβώνεται ότι είναι ασφαλές και νομικά επιτρεπτό σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και συνθήκες.

Νωρίτερα μέσα στο τρέχον έτος, η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιεί τεχνολογία NVIDIA με κεντρική υπολογιστική αρχιτεκτονική. Τόσο ο κεντρικός υπολογιστής όσο και ο υπολογιστής αυτόνομης οδήγησης λειτουργούν με τεχνολογία NVIDIA που καθιστά τα αυτοκίνητα πιο ασφαλή, περισσότερο εξατομικευμένα και πιο βιώσιμα με την πάροδο του χρόνου μέσω ασύρματων (over the air) αναβαθμίσεων, παρέχοντάς τους την υπολογιστική ισχύ που χρειάζεται για την τεχνητή όραση και τις ανάγκες επεξεργασίας της πλατφόρμας LiDAR.

Η νέα τεχνολογία ασφαλείας αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η Volvo Cars στη συνεργασία με τεχνολογικούς ηγέτες όπως η Luminar, η NVIDIA και η Zenseact, καθώς η σουηδική εταιρεία καταβάλλει τεράστια προσπάθεια ώστε να προσφέρει τα καλύτερα και όσο το δυνατόν πιο ασφαλή αυτοκίνητα στους πελάτες της. Οι συγκεκριμένες και άλλες συνεργασίες παρέχουν στη Volvo Cars την τεχνολογική βάση για να είναι μία από τις ταχύτερα εξελισσόμενες εταιρείες σε έναν κλάδο που μετασχηματίζεται ραγδαία.

Η Volvo Cars θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το μελλοντικό της τεχνολογικό σχέδιο δράσης στο Volvo Cars Tech Moment που θα γίνει στις 30 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πατέντα της Tesla για υαλοκαθαριστήρες με laser!
Πατέντα της Tesla για υαλοκαθαριστήρες με laser!
Υπερ-καθρέπτης κάνει τα πάντα με μια ματιά!
Υπερ-καθρέπτης κάνει τα πάντα με μια ματιά!
Η τεχνολογία της Mercedes για την αποφυγή λακκούβων
Η τεχνολογία της Mercedes για την αποφυγή λακκούβων …
Ποια πρωτιά έχει η νέα Skoda Fabia;
Ποια πρωτιά έχει η νέα Skoda Fabia;
Έρχονται οι δρόμοι που φορτίζουν ηλεκτρικά οχήματα!
Έρχονται οι δρόμοι που φορτίζουν ηλεκτρικά οχήματα! …
Σε ποιο αυτοκίνητο μπαίνεις με κωδικό εισόδου;
Σε ποιο αυτοκίνητο μπαίνεις με κωδικό εισόδου; …
Με περισσότερα 3D εκτυπωμένα εξαρτήματα τα VW
Με περισσότερα 3D εκτυπωμένα εξαρτήματα τα VW
Η Subaru λανσάρει αερόσακο πεζών
Η Subaru λανσάρει αερόσακο πεζών
Αντίστροφη μέτρηση για κόφτες τελικής παντού
Αντίστροφη μέτρηση για κόφτες τελικής παντού …
Ο «καυτός» εξοπλισμός του Hyundai i20 N Performance
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές των Hyundai i20 N, Kona N και i30 N
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Πόσο κοστίζει η νέα BMW iX3;
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Πόσο κάνει η Mercedes EQS στην Ελλάδα;
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου Citroen C3 Aircross
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Πόσο κάνουν τα Tesla των 1.020 ίππων στην Ελλάδα;
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές των Audi Q4 e-tron Sportback, e-tron GT & RS e-tron GT!
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
«Πάτησε» Ελλάδα το νέο Nissan Qashqai!
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Νέα Toyota Yaris Tokyo Spirit και Pop-Out (+τιμές)
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Με εκπτώσεις τα ανανεωμένα SEAT Ibiza & Arona
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Πόσα Yaris κοστίζει η βασική Supra στην Ελλάδα;
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του Toyota Prius Plug-in Hybrid στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Get it on Google Play Download on the App Store