Ford Focus Active με 7 προγράμματα οδήγησης!

Το νέο Ford Focus διαθέτει για πρώτη φορά crossover έκδοση με την ονομασία Active, αποτελώντας το τρίτο κατά σειρά μέλος της οικογένειας Active της Ford, μαζί με τις αντίστοιχες εκδόσεις των Ka+ και Fiesta. Σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου, το Ford Focus Active διαθέτει αρκετές διαφορές, τόσο αισθητικές, όσο και μηχανικές ως προς τις ρυθμίσεις των αναρτήσεών του και των οδηγικών του προφίλ.

Δείτε εδώ περισσότερα για το Focus Active

Για την κίνηση πέρα από τα όρια της ασφάλτου φροντίζουν η μεγαλύτερη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά, η στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις πίσω Active ανάρτηση SLA πολλαπλών συνδέσμων, τα ελαστικά υψηλότερου προφίλ με ζάντες 17 ή 18 ιντσών και η διαφορετική ρύθμιση σε ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δοκούς. Επιπλέον, τα προστατευτικά τμήματα περιμετρικά του αμαξώματος προφυλάσσουν από μικροχτυπήματα και γρατσουνιές.

Εκτός από τα ήδη γνωστά προγράμματα οδήγησης, Normal, Eco, Sport, Comfort και Eco-Comfort, το Focus Active διαθέτει δύο ακόμα προφίλ: το Slippery, που ρυθμίζει το ESC και το Traction Control ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε επιφάνειες μειωμένης τριβής (λάσπη, χιόνι, πάγος) και το πρόγραμμα Trail, που συμβάλει στη διατήρηση της «φόρας» του αυτοκινήτου σε σαθρές επιφάνειες (πχ. άμμος) ρυθμίζοντας την απόκριση του γκαζιού, τα χαρακτηριστικά απόδοσης του ABS και το Traction Control. Επιπλέον, το σύστημα CCD λαμβάνει κάθε 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου δεδομένα από την ανάρτηση, το αμάξωμα, το σύστημα διεύθυνσης και πέδησης και προσαρμόζει τις δυνάμεις απόσβεσης για εξαιρετική οδηγική ποιότητα.

Το νέο Ford Focus Active διατίθεται με τους κινητήρες βενζίνης 1.5 λτ. EcoBoost 150 PS και 182 PS (21.393 και 26.386 ευρώ αντίστοιχα) και τον πετρελαίου 1.5 λτ. EcoBlue 120 PS (23.874 ευρώ). Επίσης προσφέρεται και με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, καθώς και σε στέισον βάγκον. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει τα πάντα, όπως είναι 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, προβολείς LED, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8 ιντσών, πλοήγηση, αισθητήρες στάθμευσης και πάρα πολλά ακόμη στοιχεία.

Δείτε εδώ περισσότερα για το Focus Active

Get it on Google Play Download on the App Store