Νέο VW Passat: To αυτοκίνητο με το υψηλότερο IQ

Το VW Passat αποτελεί το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στην κατηγορία των μεσαίων σεντάν, με πάνω από 30 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, σε σχεδόν πέντε δεκαετίες εμπορικής καριέρας. Αντίστοιχα και στην ελληνική αγορά, το Passat είναι ένα από τα best sellers στην κατηγορία του, με περισσότερες από 20.000 πωλήσεις τα τελευταία 15 χρόνια. Το νέο Passat, ανεβάζει και άλλο τον πήχη σε επίπεδο τεχνολογίας μέσω του IQ.Drive.

Δείτε ακόμη: Διαθέσιμο το νέο VW Passat (τιμές & εξοπλισμός)

Τι είναι το IQ.Drive: Αποτελεί την ομπρέλα των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού της Volkswagen και συνδυάζει τεχνολογίες που οδηγούν προς την αυτόνομη οδήγηση. Μεταξύ αυτών είναι και το νέο Travel Assist. Το Passat θα είναι το πρώτο Volkswagen που θα μπορεί να κινείται ημιαυτόνομα και με υποβοήθηση πρακτικά σε ολόκληρη την κλίμακα ταχυτήτων, από 0 έως 210 χλμ./ ώρα (από τα 30 έως τα 210 χλμ./ ώρα με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.).

Διαισθητικό τιμόνι

Το νέο Passat είναι το πρώτο Volkswagen παγκοσμίως με διαισθητικό τιμόνι, το οποίο αναγνωρίζει το άγγιγμα του οδηγού παρέχοντας μια διαδραστική διασύνδεση για συστήματα όπως το Travel Assist.

Lane Assist και IQ.Light

Η καθοδήγηση λωρίδας με την Υποβοήθηση Λωρίδας (Lane Assist) έχει αναβαθμιστεί με τη χρήση μιας νέας πολύ-λειτουργικής κάμερας. Οι καινούργιοι IQ.Light – LED matrix προβολείς βελτιώνουν επίσης την ασφάλεια και την άνεση. Το νέο Passat GTE διαθέτει τους IQ.Light – LED Matrix προβολείς στο βασικό εξοπλισμό.

Δείτε ακόμη: Πιο «ευφυές» το VW Polo με το IQ.Drive

Προνοητική και αυτόματη ρύθμιση απόστασης από προπορευόμενο όχημα «predictive Adaptive Cruise Control».

Η προαιρετική αυτόματη ρύθμιση απόστασης pACC με προνοητικό σύστημα ρύθμισης σταθερής ταχύτητας κίνησης μπορεί να αναγνωρίζει και να διατηρεί την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα σε τμήματα διαδρομών με επίσημο όριο ταχύτητας, αλλά και σε στροφές ή κυκλικές πορείες.

Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist

Η υποβοήθηση έκτακτης ανάγκης «Front Assist» με αναγνώριση πεζών μπορεί σε περίπτωση κινδύνου πρόσκρουσης να συμβάλλει στη μείωση της σφοδρότητας του ατυχήματος ή – στην ιδανική περίπτωση – στην αποτροπή του. Μπορεί να αναγνωρίζει πεζούς και οχήματα στο οδόστρωμα και να προειδοποιεί έγκαιρα τον οδηγό. Αν δεν υπάρξει αντίδραση, το σύστημα μπορεί να πραγματοποιήσει φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.

Δείτε ακόμη: VW T-Cross: Ικανό για όλα με 17.400 ευρώ

Σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Park Assist

Με την υποβοήθηση ελιγμών στάθμευσης «Park Assist», ο οδηγός γλιτώνει πολλή κούραση στο παρκάρισμα ενώ  διατηρεί κάθε στιγμή τον έλεγχο του οχήματός του.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο με τη λειτουργία του Travel Assist:



Get it on Google Play Download on the App Store