Νέος μετωπικός αερόσακος από τη Honda (+video)

Την ανάπτυξη ενός νέου αερόσακου συνοδηγού ανακοίνωσε η Honda, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για την καλύτερη προστασία των επιβατών σε ένα ευρύ φάσμα μετωπικών σεναρίων σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένων των γωνιακών συγκρούσεων μεταξύ οχημάτων ή οχήματος και άλλου αντικειμένου. Ο νέος αυτός αερόσακος θα τοποθετηθεί το 2020 στα νέα μοντέλα Honda για της Η.Π.Α.

Δείτε ακόμη: Ανανέωση για το Honda Civic Hatchback

Η ανάπτυξη και οι δοκιμές του νέου αερόσακου έγιναν από τους μηχανικούς του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Honda Αμερικής στο Οχάιο σε συνεργασία με την Autoliv, έναν από τους προμηθευτές συστημάτων ασφαλείας της εταιρείας.

Ο αερόσακος επόμενης γενιάς της Honda είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε γωνιακές μετωπικές επιπτώσεις στις οποίες οι πλευρικές δυνάμεις σύγκρουσης μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή περιστροφή της κεφαλής του επιβάτη ή να γλιστρήσει από τον αερόσακο, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα σοβαρών τραυματισμών.

Δείτε ακόμη: Νέα Honda Civic Sedan Si και Coupe Si 1.5 λτ. 205 PS

Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα αερόσακων που βασίζονται σε ένα και μόνο φουσκωτό διαμέρισμα, το νέο σύστημα χρησιμοποιεί τέσσερα βασικά στοιχεία: τρία φουσκωμένα διαμερίσματα – ένα κεντρικό θάλαμο και δύο πλευρικούς θαλάμους που προεξέχουν και δημιουργούν μια ευρεία βάση στο ταμπλό και θυμίζουν γάντι του μπέιζμπολ.

Παρακολουθείστε και στα παρακάτω βίντεο πως λειτουργεί ο νέος αυτός αερόσακος:

Next-Generation Honda Airbag

Next-Generation Honda Airbag

Next-Generation Honda Airbag

Next-Generation Honda Airbag
Get it on Google Play Download on the App Store