Έτσι δουλεύει ο πρώτος κινητήρας μεταβλητού κυβισμού (+video)

Έχουν περάσει μερικοί μήνες από τότε που η Nissan παρουσίασε το νέο της μοτέρ μεταβαλλόμενης χωρητικότητας και συμπίεσης το οποίο είναι και το πρώτο ευρείας παραγωγής και πλέον μας ετοίμασε ένα video για να δούμε πως ακριβώς λειτουργεί. Το μοτέρ αυτό λοιπόν ονομάζεται Variable Compression Turbo (VC-Turbo) και μπορεί να μεταβάλει την σχέση συμπίεσής του από το 8:1 έως και το 14:1 και φυσικά να μεταβάλει ελάχιστα και την χωρητικότητά του από τα 1.997 στα 1.970 κυβικά αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση καταφέρνει να βελτιστοποιεί τις επιδόσεις, ενώ στην δεύτερη την κατανάλωση.

Δείτε ακόμη: Καλύτερες επιδόσεις με ίδια άλογα; Δες πως γίνεται!

Το τετρακύλινδρο μοτέρ, το οποίο αποδίδει 268 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. και 380 Nm ροπής από τις 1.600 έως και τις 4.800 σ.α.λ. μετά το Infiniti QX50 θα βρει την θέση του και κάτω από μοντέλο της Nissan (εξάλλου η Infiniti είναι θυγατρική) και συγκεκριμένα το Altima, μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση θα αποδίδει 248 ίππους και 290 Nm ροπής.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μη χαλάσετε το αυτοκίνητό σας!

Στο video που ακολουθεί πιο κάτω, μπορούμε να δούμε πως λειτουργεί το μοτέρ το οποίο θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και πως αλλάζει θέση και γωνία σε σχέση με το κομβίο του στροφάλου.

Get it on Google Play Download on the App Store