Οι 10 φύλακες άγγελοι του νέου Renault Clio!

Ο τομέας την ασφάλειας είναι μείζονος σημασίας σε κάθε καινούργιο αυτοκίνητο, το οποίο όχι μόνο πρέπει να προστατεύει αποτελεσματικά τους επιβάτες του από μια σύγκρουση, αλλά να προλαμβάνει και να αποτρέπει ένα ατύχημα.

Δείτε ακόμη: Νέο Renault Clio με avant-garde τεχνολογία! (+videos)

Το εντελώς νέο Renault Clio έχει αποδείξει και στην πράξη τα κορυφαία επίπεδα ασφαλείας που προσφέρει, καθώς έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια στις πολύ απαιτητικές δοκιμές του Euro NCAP, την στιγμή που ανταγωνιστικά μοντέλα έχουν πάρει 4 ή και λιγότερα αστέρια.

Χάρη στη νέα αρχιτεκτονική σχεδίασης της πλατφόρμας CMF-B που βασίζεται το νέο Clio, εφοδιάζεται με την πληρέστερη γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, της κατηγορίας. Ας δούμε παρακάτω τα πιο ολοκληρωμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, που διαθέτει το νέο Renault Clio.

1. Ενεργό σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (Active Emergency Brake)

Το σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με λειτουργία εντοπισμού ποδηλατών και πεζών τοποθετείται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του νέου Clio και λειτουργεί ημέρα και νύχτα. Προειδοποιεί τον οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις και έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει και τα φρένα σε περίπτωση που δεν υπάρξει αντίδραση από εκείνον.

2. Ειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning)

Το νέο Clio εντοπίζει μέσω ραντάρ όλα τα οχήματα που βρίσκονται ή φτάνουν στην τυφλή γωνία, και προειδοποιεί τον οδηγό με οπτική ένδειξη στον πλευρικό καθρέφτη της αντίστοιχης πλευράς.

3. Αναγνώριση πινακίδων οδικής σήμανσης (Traffic Sign Recognition with Speed Alert)

Το συγκεκριμένο σύστημα που τοποθετείται σε όλα τα μοντέλα της γκάμας του Clio, χρησιμοποιεί την εμπρός κάμερα για να ενημερώσει τον οδηγό για τα όρια ταχύτητας και να προτείνει την τήρησή τους.

Δείτε ακόμη: Κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων το νέο Renault Clio

4. Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα και υποβοήθηση διατήρησης πορείας (Lane Departure Warning System and Lane Keeping Assist)

Το νέο Renault Clio διαθέτει, από την έκδοση Authentic, το εν λόγω σύστημα που λειτουργεί σε ταχύτητες πάνω από τα 60 χλμ./ώρα. Προειδοποιεί τον οδηγό και διορθώνει την πορεία του αυτοκινήτου σε περίπτωση που αυτό διασχίσει τη διαγράμμιση των ορίων μίας λωρίδας, χωρίς προηγουμένως να έχει ενεργοποιηθεί το αντίστοιχο φλας.

5. Υποβοήθηση σε αυτοκινητόδρομο και μποτιλιάρισμα (Highway & Traffic Jam Companion)

Με το σύστημα αυτό το νέο Renault Clio έχει τη δυνατότητα να διατηρεί την πορεία του στο μέσο της επιλεγμένης λωρίδας κυκλοφορίας και να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητά του, μέχρι και την πλήρη ακινητοποίηση. Συνδυάζει τη λειτουργία του ενεργού cruise control (με Stop & Go) και του συστήματος διατήρησης πορείας στο μέσον της επιλεγμένης λωρίδας. Ενεργό σε ταχύτητες από 0-160 χλμ./ώρα και σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο EDC.

6. Ενεργό cruise control (Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go)

Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο EDC και λειτουργεί από 0 έως 170 χλμ./ώρα, διατηρώντας αυτόματα μία ελάχιστη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Νέο Renault Clio: Το καλύτερο Clio από ποτέ!

7. Αυτόματη εναλλαγή φώτων υψηλής σκάλας

Με τη βοήθεια της μπροστινής κάμερας, το σύστημα αλλάζει αυτόματα μεταξύ φώτων πορείας και προβολέων ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας και φωτεινότητας του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων και των περιπτώσεων πολύ χαμηλής ορατότητας.

8. Κάμερα 360 μοιρών

Τέσσερις κάμερες παρέχουν εικόνα πάνω από το αυτοκίνητο εμφανίζοντας σε μία εικόνα τα εμπόδια που βρίσκονται γύρω από αυτό. Ενεργοποιείται αυτόματα μόλις ο οδηγός επιλέξει την όπισθεν και εμφανίζει στην οθόνη δύο εικόνες: το χώρο εμπρός ή πίσω από το αυτοκίνητο και εικόνα σε σε κάλυψη 360° γύρω από το αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Νέο Renault Clio από 12.990 ευρώ (τιμές & εξοπλισμός)

9. Cruise control με περιοριστή ταχύτητας (Speed limiter)

Το σύστημα ρυθμιστή/περιοριστή ταχύτητας είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις του νέου Renault Clio.

10. Κάμερα οπισθοπορείας

Η κάμερα οπισθοπορείας που εξοπλίζει το νέο Clio, διευκολύνει τις μανούβρες και την έξοδο με όπισθεν από χώρους στάθμευσης.

Get it on Google Play Download on the App Store