Δείτε το νέο Hyundai Sonata να στρίβει μόνο του! (+video)

Τον Μάρτιο του 2018, η Yandex, μια τεράστια εταιρεία τεχνολογίας στη Ρωσία, συμφώνησε με την Hyundai να κατασκευάσει ένα πλήρως αυτόνομο όχημα. Ένα χρόνο και 4 μήνες μετά το αυτόνομο Sonata είναι έτοιμο.

Το project το ανέθεσε η κορεάτικη εταιρεία για λογαριασμό της θυγατρικής της, της Hyundai Mobis, σηματοδοτώντας την πρώτη επίσημη συνεργασία της Yandex με μια αυτοκινητοβιομηχανία, για την ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 & 5.

Δείτε ακόμη: Ποιος θα έλεγε «όχι» στο Hyundai Sonata N;

Όπως ανέφεραν οι μηχανικοί εξέλιξης της Yandex, το νέο Sonata επιλέχθηκε γιατί η πλατφόρμα του τους διευκόλυνε να τοποθετήσουν εύκολα συστήματα αυτόνομης οδήγησης χωρίς να έχουν τρομερό «κόψε – ράψε» στο αμάξωμα. Οι αρχικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στους κλειστούς χώρους δοκιμών της Yandex, όπου το αυτόνομο Sonata δοκιμαζόταν συνεχώς για 24 ώρες το 24ωρο σε πλήρως αυτόνομη λειτουργία, αλλά και με ποικίλες καιρικές συνθήκες. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι πως οι μηχανικοί εξέλιξης χρησιμοποίησαν κι άλλα αυτόνομα μοντέλα για να εξομοιώσουν τις συνθήκες κίνησης στο δρόμο.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι τα παγκόσμια μοτέρ του νέου Hyundai Sonata;

Σύμφωνα με την Yandex στόχος τους είναι να βγει το αυτοκίνητο στους δρόμους της Μόσχας ώστε να ενισχυθεί ο στόλος των αυτόνομων οχημάτων φτάνοντας στα 100 αυτοκίνητα. «Η συνεργασία μας με την Hyundai Mobis είναι εξαιρετικά σημαντική, επεκτείνοντας παράλληλα τους τομείς δραστηριότητας των δυο εταιρειών κι όπως φαίνεται το νέο Sonata είναι μόνο η αρχή. Μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει αυτόνομα αυτοκίνητα που θα ξεφεύγουν από την πεπατημένη», δήλωσαν υψηλόβαθμα στελέχη του ρωσικού κολοσσού τεχνολογίας.

Get it on Google Play Download on the App Store