Πως το VW Polo προφυλάσσει πριν ένα ατύχημα

Τα συστήματα ασφαλείας που περιλαμβάνει το νέο VW Polo είναι πολλά και όλα μαζί συνεργάζονται ή λειτουργούν μεμονωμένα, με σκοπό να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους επιβάτες. Το ανθεκτικό πλαίσιο και οι αερόσακοι μαζί με τα διάφορα συστήματα προστατεύουν σε ενδεχόμενο σύγκρουσης, όμως το σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών Pre Crash μπορεί να αναγνωρίζει εκ των προτέρων επικίνδυνες καταστάσεις και να λαμβάνει αυτόματα προφυλάξεις.

Δείτε ακόμη: VW Polo με στάνταρ το Multi Collision Brake

Όταν το προαιρετικό σύστημα Pre Crash διαγνώσει κίνδυνο ατυχήματος, τότε αυτόματα και αστραπιαία οι εμπρός ζώνες ασφαλείας μαζεύουν σε κλάσματα του δευτερολέπτου για να σταθεροποιηθεί ο οδηγός και ο συνοδηγός. Πρόσθετα, το σύστημα Pre Crash κλείνει τυχόν ανοιχτά πλαϊνά παράθυρα και την ηλιοροφή μέχρι να μείνει ένα μικρό διάκενο για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των αερόσακων. Έτσι λοιπόν το αυτοκίνητο προετοιμάζεται για να παρέχει ακόμα υψηλότερη ασφάλεια στους επιβάτες του, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο τραυματισμού από μια σύγκρουση.

To Pre Crash ανήκει στην ομπρέλα των «έξυπνων» συστημάτων υποβοήθησης IQ.Drive, συμβάλλοντας και αυτό με την σειρά το στο να κάνει την οδήγηση στο νέο VW Polo πολύ πιο ασφαλή, εύκολη και ξέγνοιαστη, τόσο εντός όσο και εκτός πόλης.

Δείτε ακόμη: Το VW Polo προσέχει τα νώτα του οδηγού του!

Να σημειωθεί ότι το Polo από την αρχική έκδοση 1.0 MPI των 12.950 ευρώ περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου, Σύστημα επιτήρησης πεζών, Σύστημα ένδειξης χαμηλής πίεσης ελαστικών, 6 αερόσακους, Σύστημα υποβοήθησης κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα, Front Assist (Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking (Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών) και Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού.

Επίσης, στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, το VW Polo έχει βαθμολογηθεί με 5 αστέρια, αξιολόγηση την οποία δεν έχουν καταφέρει να αποσπάσουν ανταγωνιστικά μοντέλα που λανσάρονται ακόμα και σήμερα.

Δείτε ακόμη: Πιο «ευφυές» το VW Polo με το IQ.Drive

Get it on Google Play Download on the App Store