Ψηφιακός πίνακας με ταχύμετρο αλά παλαιά

Οι κλασικοί πίνακες οργάνων των αυτοκινήτων με τις αναλογικές ενδείξεις και τις βελόνες στο ταχύμετρο και οδόμετρο, τείνουν σιγά – σιγά προς εξαφάνιση, αφού οι πιο μοντέρνοι ψηφιακοί τοποθετούνται πλέον από τα μικρότερα μοντέλα. Βασικά τους πλεονεκτήματα είναι ότι προβάλλουν πάρα πολλές ενδείξεις μέσα σε μία οθόνη διάστασης περίπου 7 έως 10 ιντσών, ενώ ανάλογα τις προτιμήσεις του οδηγού μπορούν να αλλάξουν χρωματισμούς και φόντο.

Μέχρι τώρα για το στροφόμετρο και το ταχύμετρο, ακόμα και στους ψηφιακούς πίνακες οργάνων χρησιμοποιείται η κλασική διάταξη με τα στρογγυλά σχήματα, γιατί έτσι έχουν χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια στους αναλογικούς. Ωστόσο, σε παλιά αυτοκίνητα της Ανατολικής Ευρώπης και κυρίως σε Lada, το ταχύμετρο δεν ήταν στρογγυλό, αλλά είχε οριζόντια διάταξη.

Η εταιρεία CMGAISD με έδρα την Αγία Πετρούπολη, κατασκευάζει διάφορα αξεσουάρ για σύγχρονα αυτοκίνητα, όπως είναι και ο ρετρο-μοντέρνος ψηφιακός πίνακας οργάνων που βλέπετε. Αυτός παραπέμπει απευθείας στα παλιά Lada, όμως μπορεί να τοποθετηθεί σε σύγχρονα μοντέλα της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως είναι το Vesta και το Xray.

Οι σχεδιαστές της CMGAISD κατάφεραν και αντέγραψαν με πολύ επιτυχημένο τρόπο τον αναλογικό πίνακα των Lada της δεκαετίας του ’70 με τον οριζόντιας διάταξης αναλογικό πίνακα οργάνων, μαζί με όλες (και πολλές ακόμα) ενδείξεις για διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου. Ο ψηφιακός αυτός πίνακας οργάνων έχει ανάλυση 1920×720 pixels, ενώ πωλείται για 43.000 ρούβλια (480 ευρώ σημερινή ισοτιμία) για το Vesta και 44.000 ρούβλια για το Xray.

Get it on Google Play Download on the App Store