Τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας του VW T-Roc

Η Volkswagen έχει μακροχρόνια και ισχυρή παράδοση στην ασφάλεια που προσφέρουν τα αυτοκίνητά της, τα οποία εξοπλίζει τόσο με συστήματα που βοηθούν τον οδηγό στο να αποφύγει μια επικείμενη σύγκρουση, όσο και στο να προστατέψουν τους επιβάτες, όταν η πρόσκρουση είναι αναπόφευκτη.

Δείτε ακόμη: Νέο VW Tiguan R-Line για όσους τα θέλουν όλα

Όλα τα σύγχρονα μοντέλα της VW, περιλαμβάνουν από τις βασικές κιόλας εκδόσεις τους πάρα πολλά συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας, καθώς και καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες ενός ατυχήματος.

Το νέο και δημοφιλές κόμπακτ SUV VW T-Roc περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο ασφαλείας, ενώ έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP, με υψηλά ποσοστά ασφαλείας σε κάθε ένα από τους επιμέρους τομείς: 96% στους ενήλικους επιβάτες, 87% στα παιδιά, 79% στους πεζούς και 71% στα συστήματα υποβοήθησης.

Στο βασικό εξοπλισμό της αρχικής έκδοσης 1.0 TSI 116 PS Discover (από 19.950 ευρώ) περιλαμβάνονται ESP με ABS, ASR, MSR, EDL και λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου, Fatigue Detection – Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, Front Assist (Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking (Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης), Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα – Hill Start Assist, Lane Assist – Ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, με ενεργή υποβοήθηση στο τιμόνι, Light & Sight Pack με αισθητήρες φωτεινότητας & βροχής και αντιθαμβωτικό εσωτερικό καθρέπτη και 6 αερόσακους.

Δείτε ακόμη: Φρούριο ασφαλείας το νέο VW Polo

Επιπλέον, μπορεί να εξοπλιστεί με το σύστημα υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης Traffic Jam Assist, με τον Αισθητήρα τυφλού σημείου Blind Spot Sensor και με το Σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Park Assist.

Ας δούμε παρακάτω τι είναι και πως λειτουργούν αυτά τα συστήματα:

Front Assist

Το Front Assist με City Emergency Braking ανιχνεύει συνεχώς το δρόμο μπροστά από το T-Roc και στην περίπτωση που διαγνώσει πιθανή σύγκρουση εκπέμπει ηχητικά και οπτικά σήματα προειδοποιώντας τον οδηγό. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει και δεν φρενάρει, τότε το σύστημα ενεργοποιεί τα φρένα με στόχο να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να μειωθεί η ταχύτητα πρόσκρουσης.

Lane Assist

Το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist, είναι σε θέση να αναγνωρίζει, αν το όχημα εγκαταλείπει ακούσια τη λωρίδα κυκλοφορίας του, από ταχύτητα άνω των 60 χλμ./ώρα. Με διορθωτική υποστήριξη διεύθυνσης μπορεί να επαναφέρει την προσοχή του οδηγού στην οδήγηση και το αυτοκίνητο να μην ξεφύγει από την πορεία του.

Blind Spot Sensor

Ο αισθητήρας τυφλού σημείου (Blind Spot Sensor) προειδοποιεί τον οδηγό για οχήματα στη τυφλή γωνία – μέσω μιας ένδειξης LED στον εξωτερικό καθρέφτη. Αν ο οδηγός βγάλει φλας για αλλαγή λωρίδας, η ένδειξη αρχίζει να αναβοσβήνει. Το σύστημα αρχίζει να λειτουργεί από τα 15 χλμ./ώρα.

Traffic Jam Assist

Το προαιρετικό σύστημα υποβοήθησης κατά την κυκλοφοριακή συμφόρηση μπορεί σε συνθήκες συχνών στάσεων και εκκινήσεων χάρη στο ACC (Adaptive Cruise Control) και στην υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας να ακολουθήσει αυτόματα το προπορευόμενο όχημα και να διατηρήσει τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Park Assist

Το T-Roc με προαιρετικό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Park Assist, αρχικά ενημερώνει τον οδηγό αν το αυτοκίνητό του χωράει σε μια θέση στάθμευσης. Κατόπιν αναλαμβάνει μόνο του το τιμόνι στο παρκάρισμα και το μόνο που κάνει ο οδηγός είναι να ελέγχει το αυτοκίνητο με τον συμπλέκτη, το γκάζι και το φρένο.

Get it on Google Play Download on the App Store