Τα πλεονεκτήματα των μπαταριών του VW ID.3

To VW ID.3 είναι το νέο και πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της VW, το οποίο ξεχωρίζει για τα νέα αισθητικά του πρότυπα, αλλά και με το πλήθος των τεχνολογιών που φέρει πάνω του.

Ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματά του, είναι η μεγάλη αυτονομία που προσφέρει το σύστημα μπαταριών που διαθέτει. Οι συγκεκριμένοι συσσωρευτές κατασκευάζονται στο Brunswick, από την Volkswagen Group Components και είναι αυτοί που εξοπλίζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου. Η παραγωγή τους να αναμένεται να φτάνει τις 500.000 το έτος.

Δείτε ακόμα: Πόσο γρήγορο είναι το VW ID.3 στο 0-100 χλμ./ώρα;

Το VW ID.3 βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας και εφοδιάζεται με προηγμένο σύστημα μπαταριών. Αυτό επαναφορτίζεται με ισχύ φόρτισης 100 kW εντός 30 λεπτών, προσφέροντας αυτονομία 290 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων WLTP. Χωροταξικά, μπορούν να τοποθετηθούν μέχρι και δώδεκα μπαταρίες συνδεδεμένες μεταξύ τους. Η δομή μιας μπαταρίας είναι όμοια με αυτές που χρησιμοποιούν οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, laptop κ.α.) που εξοπλίζονται με μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Μια κυψέλη μπαταρίας είναι η μικρότερη μονάδα στο σύστημα, όπου 24 κυψέλες μαζί σχηματίζουν μια μονάδα μπαταρίας. Ανάλογα των αριθμό μεταβάλλουν και την παρεχόμενη αυτονομία του μοντέλου. Στην περίπτωση του VW ID.3, μπορούν να τοποθετηθούν μέχρι 12 μονάδες, οι οποίες προσφέρουν μέγιστη αυτονομία των 550 χλμ., με την συνολική τάση του συστήματος να αγγίζει τα 408 Volt! Εξελιγμένα ηλεκτρονικά ελέγχουν τη ροή ενέργειας από την μπαταρία προς τον ηλεκτροκινητήρα, μετατρέποντας το συνεχές ρεύμα (DC) που είναι αποθηκευμένο στην μπαταρία σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) που χρειάζεται ο ηλεκτροκινητήρας.

Διαβάστε επίσης: Ο ηλεκτροκινητήρας του VW ID.3 χωράει σε τσάντα!

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα MEB, προσφέρει όλα όσα θα μπορούσατε να περιμένετε από το μέλλον της αυτοκίνησης, μιας κι έχει σχεδιαστεί γύρω από την μπαταρία, προσφέροντας έτσι επαρκή χώρο για την τοποθέτησή τους, χωρίς όμως να επηρεάζεται ο χώρος των επιβατών. Το περίβλημα αλουμινίου προστατεύει την μπαταρία και παρέχει βέλτιστη σταθερότητα καθώς και σημαντική εξοικονόμηση βάρους.

Get it on Google Play Download on the App Store