Το εξελιγμένο σύστημα Infotainment του VW Polo

Πλέον, από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο δε νοείται να απουσιάζει από το βασικό εξοπλισμό του ένα εξελιγμένο αλλά και εύχρηστο σύστημα πολυμέσων ή Infotainment όπως είναι γνωστό. Οι απλές οθόνες των ηχοσυστημάτων ή ράδιο CD που έδειχναν πληροφορίες για το ραδιόφωνο και τη μουσική γενικότερα, έχουν πλέον περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, λόγω της εξέλιξης και εισόδου των smartphones στην καθημερινότητά μας.

Δείτε ακόμη: VW Polo από 12.950 ευρώ και με δόση 143 ευρώ

Τα συστήματα Infotainment αποτελούν την προέκταση του κινητού τηλεφώνου, αφού μεταξύ τους συνδέονται και κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού στις καθημερινές του μετακινήσεις, έτσι ώστε πάντα να είναι συνδεδεμένος με ασφάλεια, χωρίς να κάνει χρήση του κινητού του τηλεφώνου. Παράλληλα, στο μενού των συστημάτων Infotainment περιλαμβάνονται πάρα πολλές πληροφορίες και ρυθμίσεις του αυτοκινήτου.

Το νέο VW Polo προσφέρει τα πιο εξελιγμένα και γρήγορα στις εντολές συστήματα Infotainment, από την αρχική του έκδοση Trendline, για να τα χρησιμοποιήσετε άνετα και χωρίς περιπλοκές, είτε χρειάζεται να τηλεφωνήσετε είτε χρειάζεστε στοιχεία για τις κυκλοφοριακές συνθήκες ή να φτάσετε στον προορισμό σας χρησιμοποιώντας το GPS ή απλά να ακούσετε μουσική.

Το σύστημα πολυμέσων Composition Colour είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του Polo και είναι εύκολο στη χρήση όπως ένα smartphone, μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής των 6,5 ιντσών. Παράλληλα, διαθέτει περισσότερα πλεονεκτήματα, όπως τη σύνδεση smartphone μέσω Bluetooth και τη θύρα USB type C, καθώς επίσης τη δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων MP3. Στο μενού του περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- ρυθμίσεις του οχήματος και ρυθμίσεις των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού με πολλά υπομενού. Ο χειρισμός τους γίνεται εύκολα και μέσω των μπουτόν που υπάρχουν εκατέρωθεν της οθόνης.

Δείτε ακόμη: Νέο VW Polo 1.5 TSI 150 PS DSG R-Line

Το πιο εξελιγμένο σύστημα Infotainment Composition Media είναι στάνταρ στο Polo GTI και προσφέρεται ως εξτρά στις υπόλοιπες εκδόσεις. Ξεχωρίζει από τη μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών και διαθέτει όλες τις λειτουργίες του ηχοσυστήματος Composition Colour, συν αισθητήρες προσέγγισης χεριού, ραδιόφωνο με απεικόνιση λογοτύπων ραδιοφωνικών σταθμών, υποδοχή για SD κάρτα καθώς και μία θύρα USB type A και 6 ηχεία.

Επιπλέον, με την προαιρετική υπηρεσία Car-Net App-Connect μπορείτε να συνδέσετε εύκολα το κινητό σας με το σύστημα πολυμέσων Composition Media ή το σύστημα GPS Discover Media. Έτσι, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε επιλεγμένες εφαρμογές του κινητού σας μέσω της οθόνης αφής του συστήματος.

Δείτε ακόμη: Νέο VW Polo 1.0 TGI με κατανάλωση 3 ευρώ/100 χλμ.

Η Volkswagen παρέχει μέσω του Car-Net τρεις καινοτόμες τεχνολογίες με τις οποίες μπορείτε να φέρετε εύκολα τις εφαρμογές του smartphone σας στην οθόνη αφής του συστήματος Infotainment: MirrorLink, Apple CarPlay και Android Auto της Google.

Get it on Google Play Download on the App Store