Το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με πίσω αερόσακο

Τα επίπεδα ασφαλείας συνεχώς ανεβαίνουν και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εφευρίσκουν νέες τεχνολογίες για την προστασία των επιβατών σε ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Mercedes GLB 200 7G-DCT 1.33 λτ. 163 PS

Κυρίως ο οδηγός και ο συνεπιβάτης, είναι αυτοί που «επιβαρύνονται» από μια μετωπική πρόσκρουση, όμως και οι πίσω επιβάτες διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους τραυματισμού. Βέβαια όλα τα συστήματα εξελίσσονται με την προϋπόθεση ότι όλοι οι επιβάτες φορούν τις ζώνες ασφαλείας. Διαφορετικά όσοι αερόσακοι και αν υπάρχουν, είναι πρακτικά περιττοί, ενώ ενδέχεται να προκαλέσουν και τραυματισμούς.

Τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα εξοπλίζονται με αερόσακους οδηγού – συνοδηγού, πλευρικούς εμπρός, οροφής και κάποια με αερόσακο γονάτων οδηγού. Σε ορισμένα μοντέλα υπάρχουν και πίσω πλευρικοί αερόσακοι, ενώ η Honda πρόσθεσε στο νέο Jazz ένα νέο κεντρικό αερόσακο.

Δείτε ακόμα: Επαναστατικός πλευρικός αερόσακος από την Hyundai

Η Mercedes και η ναυαρχίδα της, η S-Class, οι οποίες είναι ταυτισμένες με τις κορυφαίες τεχνολογίες και την ασφάλεια, κάνουν ένα ακόμα βήμα παραπάνω στον τομέα της ασφάλειας και παρουσιάζουν τον πρώτο πίσω αερόσακο. Για άλλη μια φορά, η νέα S-Class, που θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 2 Σεπτεμβρίου, αυξάνει την ασφάλεια και οδηγεί στην άνεση σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Δείτε ακόμα: Αναπνεύστε καθαρό αέρα μέσα στη Mercedes

Είναι το πρώτο αυτοκίνητο παγκοσμίως που διαθέτει αερόσακους για τους επιβάτες στο πίσω κάθισμα (άλλωστε εκεί κάθονται όσοι έχουν σοφέρ) και τους προστατεύει σε περίπτωση πρόσκρουσης. Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική ιδέα από αυτή των μπροστινών αερόσακων. Όταν ανοίγουν, για παράδειγμα, οι αερόσακοι πρέπει να είναι σε θέση να προσαρμόζονται στα παιδικά καθίσματα. Όπως διακρίνεται από τη φωτογραφία βρίσκεται στην πλάτη του εμπρός καθίσματος. Σε συνδυασμό και με τον ενσωματωμένο αερόσακο στη ζώνη ασφαλείας, η νέα S-Class θέτει νέα σημεία αναφοράς για την ασφάλεια των επιβατών στο πίσω κάθισμα. Πιο αναλυτικά στοιχεία θα ανακοινωθούν στα αποκαλυπτήρια του μοντέλου.

Δείτε ακόμα: Πρωτοποριακός αερόσακος από την Acura (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store