Το πρώτο στον κόσμο σύστημα εσωτερικών ραντάρ

Μία νέα λειτουργία εσωτερικών ραντάρ που ανέπτυξαν οι μηχανικοί της Volvo σχεδιάστηκε για να λειτουργεί με όση ακρίβεια και ευαισθησία απαιτείται, ώστε να εντοπίζει τις ελάχιστες κινήσεις σε κλίμακα μικρότερη του χιλιοστού – όπως εκείνες ενός νηπίου που κοιμάται. Είναι η πρώτη τέτοια λειτουργία που καλύπτει ολόκληρο το εσωτερικό του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του πορτμπαγκάζ.

Οι στατιστικές της κυβέρνησης των ΗΠΑ δείχνουν ότι από το 1998 περισσότερα από 900 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες πέθαναν, έχοντας ξεχαστεί μέσα σε αυτοκίνητα που ανέπτυξαν υψηλές θερμοκρασίες. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι η πλειοψηφία αυτού του είδους των θανάτων συμβαίνει επειδή κάποιοι ξεχνούν ότι το παιδί τους βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο εκείνη τη στιγμή. Η Volvo θέλει να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα απομένει ή θα ξεχνιέται πίσω.

Το νέο αυτό σύστημα εσωτερικών ραντάρ θα διατεθεί αρχικά, όπου η νομοθεσία το επιτρέπει, ως στάνταρ εξοπλισμός στο Volvo EX90 που θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου. Η λειτουργία θα περιλαμβάνεται επίσης σε άλλα προσεχή μοντέλα Volvo.

Με αισθητήρες ενσωματωμένους στην κονσόλα οροφής, στα φώτα ανάγνωσης και στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου, το νέο ραντάρ είναι το πρώτο που μπορεί να ανιχνεύσει κίνηση σε κλίμακα μικρότερη του χιλιοστού, σε ολόκληρο το εσωτερικό του οχήματος. Για να καλυφθεί το εσωτερικό σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος και να εντοπίζεται εάν ένα παιδί ή ένα κατοικίδιο έχει απομείνει στο αυτοκίνητο, η Volvo έχει κατανείμει ραντάρ σε όλη την καμπίνα από εμπρός έως πίσω, συμπεριλαμβανομένου του χώρου αποσκευών.

Κάθε φορά που θα κλειδώνει το αυτοκίνητο, το σύστημα εσωτερικών ραντάρ ενεργοποιείται και προσδιορίζει εάν το αυτοκίνητο είναι κενό από ανθρώπους ή κατοικίδια, πριν επιτρέψει το κλείδωμά του. Εάν ένα μέλος της οικογένειας ή κατοικίδιο εντοπιστεί στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο θα παραμείνει ξεκλείδωτο και θα εμφανίσει στην κεντρική οθόνη του μία υπενθύμιση να ελέγξετε την καμπίνα για επιβάτες. Το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου μπορεί να παραμείνει σε λειτουργία εάν άνθρωποι ή ζώα εντοπιστούν στην καμπίνα, ώστε να νιώθουν πιο άνετα. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να μειωθεί ο κίνδυνος υποθερμίας ή θερμοπληξίας.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store