To VW Polo φρενάρει πριν από τον οδηγό

Δεν είναι λίγες οι φορές, που ξαφνικά μπροστά από το αυτοκίνητο πετάγεται ένας πεζός ή το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα και ο οδηγός που ακολουθεί δεν προλάβει να πατήσει έγκαιρα το φρένο. Είτε γιατί μπορεί εκείνη τη στιγμή να κοίταζε αλλού ή γιατί δεν έχει τόσο γρήγορα αντανακλαστικά.

Δείτε ακόμη: Πως το VW Polo προφυλάσσει πριν ένα ατύχημα

Σε κάθε περίπτωση, το νέο VW Polo προλαβαίνει τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις, μέσω του συστήματος επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist, το οποίο ανιχνεύει κρίσιμες καταστάσεις κυκλοφορίας όταν η απόσταση είναι πολύ μικρή μπροστά από το Polo. Αρχικά, το εν λόγω σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό με ακουστικά και οπτικά σήματα, αν το προπορευόμενο όχημα φρενάρει ξαφνικά ή κινείται αργά και επισημαίνει τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Δείτε ακόμη: Πιο «ευφυές» το VW Polo με το IQ.Drive

Το σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης City Emergency Braking με αναγνώριση πεζών, σε συνδυασμό με το Front Assist, προσδιορίζει κρίσιμες καταστάσεις απόστασης με προπορευόμενα ή ακίνητα οχήματα και φρενάρει αυτόματα το Polo σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα. Όταν το σύστημα ανιχνεύσει μια επικίνδυνα μικρή απόσταση με ενδεχόμενο επικείμενης σύγκρουσης, ενεργοποιεί αυτόματα μια ενέργεια πέδησης αν ο οδηγός δεν το έχει ήδη κάνει. Παράλληλα η αναγνώριση πεζών Pedestrian Monitoring λειτουργεί σε ταχύτητες έως 65 χλμ./ώρα, καταγράφει τη θέση των πεζών στον δρόμο, υπολογίζει την πιθανότητα σύγκρουσης και αφού εκπέμψει οπτική και ηχητική προειδοποίηση στον οδηγό, παρεμβαίνει ενεργητικά  και συνεπώς προστατεύει τον οδηγό, το όχημα και τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Δείτε ακόμη: Το VW Polo προσέχει τα νώτα του οδηγού του!

To Front Assist ανήκει και αυτό, όπως και πολλά ακόμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού στην ομπρέλα των «έξυπνων» συστημάτων υποβοήθησης IQ.Drive, συμβάλλοντας και αυτό με την σειρά το στο να κάνει την οδήγηση στο νέο VW Polo πολύ πιο ασφαλή, τόσο εντός όσο και εκτός πόλης.

Το σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό του Polo, από την αρχική έκδοση 1.0 MPI των 12.950 ευρώ. Στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν ακόμη η λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου, το σύστημα ένδειξης χαμηλής πίεσης ελαστικών, οι 6 αερόσακοι, το σύστημα υποβοήθησης κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα και το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού.

Δείτε ακόμη: VW Polo TDI σε χαμηλότερη τιμή για μέγιστη οικονομία

Να υπενθυμίσουμε ακόμη, ότι το VW Polo έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια στα δύσκολα τεστ ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του Euro NCAP.

Get it on Google Play Download on the App Store