Volvo & Google συνεχίζουν τη συνεργασία τους!

Μια συνεργασία που σκοπό έχει να προσφέρει στους χρήστες των αυτοκινήτων Volvo κορυφαία εμπειρία χρήσης, με επίκεντρο την ασφάλεια, αλλά και την ευρεία συνδεσιμότητα.

Τα επόμενα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της σουηδικής εταιρείας θα προσφέρουν βελτιωμένη εμπειρία στο χρήστη, η οποία θα βελτιώνεται καθημερινά και θα αφορά από την είσοδο στο αυτοκίνητο, έως την παραμονή στο εσωτερικό του και τον έλεγχό του μέσω της έξυπνης συσκευής του χρήστη. Μην ξεχνάμε πως η Volvo ήταν η πρώτη εταιρεία που ενσωμάτωσε στα μοντέλα της το σύστημα infotainment με βάση το Android Automotive OS, αλλά και ενσωματωμένες υπηρεσίες Google όπως: Google Assistant, Google Maps και Google Play. Η επέκταση της συνεργασίας της Volvo με τον γίγαντα του διαδικτύου θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη εξέλιξη στο σύστημα infotainment, αλλά και στη συνδεσιμότητα σε ανώτερο επίπεδο. Η τακτική της Volvo Cars για την επόμενη γενιά της εμπειρίας χρήστη αποτελεί τμήμα του VolvoCars.OS, μίας ομπρέλας διάφορων λειτουργικών συστημάτων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία των ηλεκτρικών μοντέλων Volvo και στο cloud. Η αρχή γίνεται με το Android Automotive OS και με μία νέα προσέγγιση στην εσωτερική οθόνη. Οι δυο εταιρείες δουλεύουν μαζί, ώστε μέσα από την βελτίωση και την απλότητα της εμπειρίας του χρήστη να βελτιωθεί κατά πολύ η ασφάλεια, μιας και διαχωρίζονται οι πληροφορίες για τον οδηγό, ανάλογα με το πόσο σχετίζονται με την οδήγηση.

Ήδη στα αυτοκίνητα της Volvo ο υψηλής ανάλυσης πίνακας οργάνων δίνει στον οδηγό τις σχετικές πληροφορίες για την οδήγηση, (ταχύτητα και επίπεδο μπαταρίας), ενώ το head-up-display προσφέρει την απαιτούμενη ενημέρωση ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο. Στα επόμενα αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει η Volvo θα ενσωματώνεται και μια μεγάλη κεντρική οθόνη αφής που θα παρέχει πλούσια κι ευανάγνωστη πληροφόρηση και αμεσότητα στην αλληλεπίδραση. Η βασική αρχή είναι πως οτιδήποτε χρειάζεται ο οδηγός πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο είτε μέσω αφής, είτε μέσω φωνητικής εντολής. Απώτερος σκοπός της εφαρμογής όλων των παραπάνω είναι η μεγιστοποίηση της ασφάλειας κατά την οδήγηση.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, εκτός από τις οθόνες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, η επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo θα συνδέεται πανεύκολα με το smartphone του χρήστη, το οποίο θα λειτουργεί σαν κλειδί. Επιπλέον η εφαρμογή Volvo Cars θα τον συνδέει με οτιδήποτε έχει να κάνει με τη χρήση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Όπως για παράδειγμα θα του αναφέρει τα σημεία φόρτισης, ακόμα και θα τον συνδέει με τις οικιακές συσκευές του χρήστη, μαζί με δημοφιλείς λειτουργίες απομακρυσμένου ελέγχου, όπως για παράδειγμα η προθέρμανση και ο προ-κλιματισμός του αυτοκινήτου. Και για να είναι πάντα ενημερωμένο το λογισμικό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo θα δέχεται αναβάθμιση τακτικά, αλλά και νέες λειτουργίες μέσω ασύρματων (Over The Air) ενημερώσεων. Η στροφή της εταιρίας προς την in-house ανάπτυξη λογισμικού θα επιταχύνει την εξέλιξη και την ταχύτερη πραγματοποίηση των ενημερώσεων σε κανονική βάση.

Τέλος, ως τμήμα της νέας εμπορικής στρατηγικής της Volvo, τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα θα διατίθενται online μέσω του volvocars.com. Οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν από την άνεση του σπιτιού τους ή να δώσουν την παραγγελία μαζί με τον επίσημο διανομέα της επιλογής τους. Κάθε αμιγώς ηλεκτρικό Volvo συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, που περιλαμβάνει παροχές όπως το service, η εγγύηση, η οδική βοήθεια, καθώς και η ασφάλιση, αλλά και δυνατότητες οικιακής φόρτισης ανάλογα με την αγορά.

Get it on Google Play Download on the App Store