Τι νέο φέρνει το πλάνο FCEV 2030 της Hyundai;

Ο κορεάτικος όμιλος με την ονομασία FCEV 2030 έχει βαφτίσει το πλάνο επένδυσης στις ενεργειακές κυψέλες καυσίμου, το οποίο σύμφωνα με τους ιθύνοντες του ομίλου, αναμένεται να φέρει την επανάσταση στην αυτοκίνηση.

Σύμφωνα με το FCEV, η Hyundai έως το 2030 σχεδιάζει να παράγει περί τις 700.000 ενεργειακές κυψέλες ανά έτος, εφοδιάζοντας drones, σκάφη θαλάσσης, διαφόρων τύπων οχήματα και φυσικά και αυτοκίνητα. Μάλιστα στο τομέα της αυτοκίνησης η μέση παραγωγή υπολογίζεται να αγγίξει τις 500.000 μονάδες.

Δείτε ακόμη: Hyundai – Kia: Ετοιμάζουν ηλιοροφή και καπό με ηλιακές κυψέλες

Όπως τόνισε και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Hyundai Motor Group, Euisun Chung, επιβάλλεται η μετάβαση σε μια οικονομικά βιώσιμη πηγή καθαρής ενέργειας όπως είναι το υδρογόνο. Τόσο ο ίδιος, όσο και υψηλόβαθμα στελέχη του Group στηρίζουν σθεναρά τη τεχνολογία του υδρογόνου, θεωρώντας ότι θα αποτελέσει παγκόσμια οικονομική επιτυχία στον τομέα των μεταφορών γενικότερα, αλλά και της αυτοκίνησης ειδικότερα, και για αυτό το λόγο έχουν αποφασίσει να επενδύσουν πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2030, δημιουργώντας παράλληλα έως και 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε ακόμη: Νέο Hyundai i30 από 14.690 ευρώ

Αυτή τη στιγμή το εργοστάσιο παραγωγής ενεργειακών κυψελών παράγει 3.000 μονάδες το χρόνο. Ο πρώτος στόχος που έχει τεθεί έως και το 2022 είναι η ετήσια παραγωγή να σκαρφαλώσει στις 40.000 μονάδες, φτάνοντας σε ορίζοντα 10ετίας την ετήσια παραγωγή των 500.000 οχημάτων τεχνολογίας fuel cell! Σημειωτέον, το NEXO που μετουσιώνει την συγκεκριμένη τεχνολογία των Κορεατών στα αυτοκίνητα παραγωγής αναδείχτηκε ως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του για το 2018, στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

Get it on Google Play Download on the App Store