Το νέο Civic Type R «χάζεψε» τους Αμερικανούς (+video)

Το νέο Civic Type R έχει ξελογιάσει μέχρι στιγμής Ευρώπη, Αυστραλία και Ιαπωνία, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε πάει στην Αμερική. Η Honda USA φρόντισε να μην αφήσει παραπονεμένο το κοινό της, φέρνοντας το πολυαναμενόμενο hot hatch στην πίστα του Mid-Ohio.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το νέο «Τάπερ» ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα Honda Indy 200 χθες, για το πρωτάθλημα των Indycars. Το Civic Type R ήταν ο μεγάλος χορηγός, αλλά και το αυτοκίνητο που οδήγησε τα μονοθέσια στο γύρο σχηματισμού, εν είδει Safety Car. Στο τιμόνι του βρέθηκε ο μηχανικός δυναμικών χαρακτηριστικών, Chad Gilsinger, δίνοντας στους Αμερικανούς μια μικρή γεύση από τα προσόντα του FL.

Οι Ιάπωνες έχουν επιβεβαιώσει πως το αυτοκίνητο είναι αποκλειστικά χειροκίνητο, και βενζινοκίνητο. Ο 2.0 VTEC Turbo θα διατηρηθεί κάτω από το καπό, αλλά κατά πάσα πιθανότητα με ισχύ περισσότερη των 310 ίππων και 400 Nm του σημερινού. Οι φήμες κάνουν λόγο για 320-330 άλογα, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να παρουσιαστεί ειδική έκδοση στο στυλ του σημερινού Limited Edition, με ακόμα πιο σκληροπυρηνική προσέγγιση. Προς το παρόν περιμένουμε το ντεμπούτο της κανονικής βερσιόν, που αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι. Για την ακρίβεια θα έπρεπε ήδη να έχει παρουσιαστεί, καθώς το αρχικό πρόγραμμα ανέφερε τον Ιούνιο ως καταληκτική ημερομηνία. Λίγη υπομονή ακόμα. Μέχρι τότε, πάμε να δούμε τα highlights του αγώνα στο Mid-Ohio, τον οποίο κέρδισε ο Scott McLaughlin με κινητήρα Chevrolet.

Get it on Google Play Download on the App Store