Ανακλήσεις σε 16.721 Toyota και 6.694 Mercedes στην Ελλάδα

Νέες ανακλήσεις για χιλιάδες μοντέλα τους που κυκλοφορούν στην χώρα μας ανακοίνωσαν η Toyota Ελλάς A.B.E.E. και η Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., σε συνεργασία µε το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Πιο αναλυτικά, η Toyota εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε 16.721 RAV4, παραγωγής από το 2006 έως το 2012. Στα εμπλεκόμενα οχήματα, που είναι εξοπλισμένα µε ζώνες 3 σημείων στις εξωτερικές θέσεις του πίσω καθίσματος, ενδέχεται, μέρος του μεταλλικού πλαισίου υποστήριξης του μαξιλαριού βάσης του πίσω καθίσματος, λόγω του σχήματός του, σε περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης του οχήματος µε υψηλή ταχύτητα, να έρθει σε επαφή µε την ζώνη ασφαλείας δημιουργώντας έντονη τοπική φθορά που εν δυνάμει μπορεί να οδηγήσει στο κόψιμο αυτής. Σε αυτή την περίπτωση, η ζώνη πιθανόν να µην συγκρατήσει επαρκώς τον επιβάτη, µε αποτέλεσμα τις αυξημένες πιθανότητες τραυματισμού του.

Η ανάκληση της Mercedes περιλαμβάνει 6.694 μοντέλα C-Class και GLK, ημερομηνίας παραγωγής από 03/2006 έως 11/2009, στα οποία ενδέχεται να προκληθεί λειτουργικός περιορισμός του εγκεφάλου συστημάτων συγκράτησης (SRS), λόγω διάβρωσης στα εσωτερικά σημεία του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλος θα μπορούσε να διακόψει τη λειτουργία του και συνεπώς να απενεργοποιηθούν κάποια συστατικά μέρη του συστήματος SRS, όπως για παράδειγμα οι αερόσακοι. Σε µια παρόμοια περίπτωση θα ενεργοποιηθεί η προειδοποιητική λυχνία του SRS. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις υπάρχει μετέπειτα η δυνατότητα µη ηθελημένης ενεργοποίησης διαφόρων συστατικών μερών του συστήματος SRS. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο ατυχήματος ή και τραυματισμού.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, ενώ για περισσότερες πληροφορίες καλούνται να επικοινωνήσουν με τα τμήματα εξυπηρέτησης πελατών στα τηλέφωνα 210 2808222 για την Toyota Ελλάς και 800 11 76000 για τη Mercedes.

Get it on Google Play Download on the App Store