Ανάκληση των Suzuki Vitara και SX4 S-Cross 1.6 diesel

76
|

Μετά το σκάνδαλο της Volkswagen με τις παραποιημένες εκπομπές οξείδιου του αζώτου (NOx) εκατομμυρίων μοντέλων της με κινητήρες πετρελαίου, ξεκίνησαν έρευνες προς πάσα κατεύθυνση και έτσι βρέθηκαν και άλλες εταιρείες που έχουν κάνει παρατυπίες.

Αυτή τη στιγμή στη Γερμανία 630.000 αυτοκίνητα της Audi, της VW, της Opel, της Mercedes και της Porsche βρίσκονται σε εθελοντικό πρόγραμμα ανάκλησης, αφού οι αρχές της χώρας ανακάλυψαν ότι τα μοντέλα αυτά είχαν μεγαλύτερες εκπομπές NOx από τις κανονικές.

Πλέον, στη λίστα των παραπάνω εταιρειών προστίθεται και η Suzuki, η οποία υποσχέθηκε να ανακαλέσει μοντέλα της με τον 1,6 DDiS turbo diesel κινητήρα, για το ίδιο πρόβλημα. Τα μοντέλα που θα εμπλακούν στην ανάκληση είναι κυρίως Suzuki Vitara, αλλά και SX4
S-Cross. Προς το παρόν, η ιαπωνική εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε θα ξεκινήσει η ανάκληση, ποια μοντέλα ακριβώς εμπλέκονται κ.ο.κ.

Θα πρέπει ωστόσο να τονίσουμε ότι ο κινητήρας 1.6 DDiS δεν είναι της Suzuki αφού πρόκειται ουσιαστικά για τον 1.6 λτ. MultiJet της Fiat, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε αντίστοιχη αντίδραση και από την πλευρά της ιταλικής εταιρείας. Επίσης, είναι δεδομένο ότι η Suzuki θα ζητήσει από τη Fiat και κάποιου είδους αποζημίωση για την ανάκληση του κινητήρα που αγοράζει, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο το όλο θέμα.