Δοκιμή Jeep Renegade 2.0 Mjtd 140hp 4×4

Το μικρότερο μοντέλο της Jeep, το Renegade αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά, αξιόλογα και ικανά εκτός δρόμου αυτοκίνητα στην κατηγορία του, το οποίο διατίθεται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου και σε τιμές που ξεκινούν από 19.900 ευρώ. Οι επιλογές με μοτέρ πετρελαίου αφορούν τον αρχικό 1.6 Mjtd 120hp (διαβάστε εδώ τη δοκιμή) και τον 2.0 Mjtd 140hp. Το ισχυρότερο μηχανικό σύνολο συνδυάζεται αποκλειστικά με τετρακίνηση και διατίθεται σε ιδιαίτερα ελκυστική αρχική τιμή (από 27.700 ευρώ), έκδοση την οποία δοκιμάζουμε και αναλύουμε παρακάτω.

Ιδανικός ο 2λιτρος diesel στο Renegade

Ο πετρελαιοκινητήρας των 2.0 λτ. με απόδοση 140 ίππων και 350 Nm ροπής ταιριάζει «γάντι» στο τετρακίνητο Renegade. Αρχικά, το μηχανικό αυτό σύνολο κερδίζει τις εντυπώσεις με την ιδιαίτερα πολιτισμένη του λειτουργία, αφού ενοχλητικοί θόρυβοι ή κραδασμοί δεν γίνονται αντιληπτοί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το τράβηγμα του 2λιτρου diesel είναι θετικό από τις χαμηλές στροφές, ενώ χάρη στην πλούσια ροπή είναι γεμάτος και επιταχύνει με άνεση το αμάξωμα των 1,5 τόνων τόσο από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ.), όσο και εν κινήσει, ανεξαρτήτως της επιλεγμένης ταχύτητας στο 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Στα θετικά του στοιχεία ανήκει και η πολύ λογική κατανάλωση, η οποία κατά τη διάρκεια της δοκιμής κυμάνθηκε στα 7,5 λτ./100 χλμ. και είναι πολύ κοντά με αυτή του Renegade 1.6 diesel.

Δείτε εδώ όλες τις νέες δοκιμές

Άνετο και ευχάριστο εντός και πολύ ικανό εκτός

Το τετρακίνητο Jeep Renegade παρουσιάζει πολύ καλά χαρακτηριστικά κίνησης σε κάθε τερέν, συνδυάζοντας ιδανικά την ευχάριστη και ασφαλή οδήγηση εντός δρόμου με τις πολύ καλές ικανότητες εκτός της ασφάλτου. Το μικρό Jeep είναι ευέλικτο στην πόλη και εύκολο στους χειρισμούς, ενώ σε κάθε διαδρομή εμπνέει ασφάλεια στον οδηγό του. Η ανεξάρτητη σε όλους τους τροχούς ανάρτηση με την σωστή ρύθμιση και τις μεγάλες διαδρομές αμβλύνει αποτελεσματικά τις διάφορες ανωμαλίες στο δρόμο, χάρη και στα ειδικά αμορτισέρ FSD (Frequency Selective Damping) της Koni, που ρυθμίζουν αυτόματα την σκληρότητά τους ανάλογα τις συνθήκες οδήγησης. Στην ευθεία το αμάξωμα του Renegade παρουσιάζεται σταθερό ακόμα και στις γρήγορες ταχύτητες, ωστόσο οι αεροδυναμικοί θόρυβοι κάνουν την παρουσία τους από τις χαμηλότερες. Πολύ καλή σταθερότητα και αυξημένα περιθώρια πρόσφυσης εμφανίζει στις στροφές, όπου ο οδηγός λαμβάνει θετική αίσθηση από το τιμόνι.

Εκτός δρόμου, το Renegade 2.0 Mjtd 140hp 4×4 είναι ένα πραγματικό Jeep. Η ανάρτησή του περνά από κακοτράχαλα μέρη χωρίς να ταλαιπωρείται, ενώ η τα 198 χλστ. απόσταση από το έδαφος και οι γωνίες εισόδου, ράμπας και εξόδου στις 21,0, 24,0 και 32,1 μοίρες αντίστοιχα, αποτελούν σύμμαχο στα δύσκολα περάσματα. Το πολύ ικανό σύστημα τετρακίνησης Selec Terrain απαρτίζεται από τέσσερα προγράμματα: Τα Auto (αυτόματο), Snow (χιόνι), Sand (άμμος) και Mud (λάσπη), ενώ υπάρχει και δυνατότητα κλειδώματος της τετρακίνησης.

Εσωτερικό με πολύ καλή ποιότητα και άνετους χώρους

Ο θάλαμος των επιβατών του Renegade διαθέτει ευχάριστη συνολικά εικόνα με ξεχωριστά σχεδιαστικά γνωρίσματα, τα οποία ενισχύουν τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του. Παράλληλα, διακρίνεται για την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, καθώς το ταμπλό είναι κατασκευασμένο στο μεγαλύτερο μέρος του από παχύ αφρώδες υλικό, ενώ η προσεγμένη συναρμογή αποτρέπει την παρουσία ενοχλητικών τριγμών. Ο οδηγός κάθεται ψηλά και δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με την εργονομία, όμως οι εμπρός παχιές κολόνες περιορίζουν εν μέρει την ορατότητα. Στα θετικά στοιχεία του εσωτερικού του μικρού Jeep ανήκουν οι άνετοι χώροι για τις μετακινήσεις τεσσάρων ενήλικων επιβατών, ενώ το πορτ μπαγκάζ είναι βαθύ, τετραγωνισμένο, με μεγάλο άνοιγμα και πλήρως εκμεταλλεύσιμη χωρητικότητα 351 λίτρων.

(+) Σχεδίαση μέσα – έξω, χαρακτήρας, οδική συμπεριφορά, κινητήρας, τετρακίνηση, τιμή, κατανάλωση

(-) Ορατότητα, υψηλή φορολόγηση

Καύσιμο
Πετρέλαιο
Κυβισμός (κ.εκ.)
1.956
Κύλινδροι/βαλβίδες
4/16
Ταχύτητες
6
Ισχύς (PS/σ.α.λ.)
140/3.750
Ροπή (Nm/σ.α.λ.)
350/1.500
0-100 χλμ./ώρα (δλ.)
9,5
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)
182
Αστική (λτ./100 χλμ.)
6,0
Υπεραστική (λτ./100 χλμ.)
4,6
Μεικτή (λτ./100 χλμ.)
5,1
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.)
134
Τέλη κυκλοφορίας (ευρώ)
160,8
Εμπρός ανάρτηση
Γόνατα ΜακΦέρσον, αντ. δοκός
Πίσω ανάρτηση
Γόνατα ΜακΦέρσον, αντ. δοκός
Εμπρός φρένα
Αεριζόμενοι δίσκοι
Πίσω φρένα
Δίσκοι
Υποβοήθηση τιμονιού
Ηλεκτρική
Μήκος (χλστ.)
4.255
Πλάτος (χλστ.)
1.805
Ύψος (χλστ.)
1.697
Μεταξόνιο (χλστ.)
2.570
Βάρος (κιλά)
1.505
Χώρος αποσκευών (λίτρα)
351
Αστέρια
(5)
Ασφάλεια ενηλίκου
87%
Ασφάλεια παιδιού
85%
Ασφάλεια πεζού
65%
Επικουρικά συστήματα
74%
ESP
 
Αερόσακοι
6
Ηλεκτρικά παράθυρα
4
Ηλεκτρικοί καθρέπτες
 
Air condition
 
Κλιματισμός
 
Ηχοσύστημα
 
Ζάντες Αλουμινίου
 
Τιμή από
27.700
Get it on Google Play Download on the App Store