Δοκιμή Peugeot 208 diesel 1.6 BlueHDi 100 Connect

Το Peugeot 208 αποτελεί πλέον γνωστή ποσότητα στην χώρα μας, καθώς έχει κυκλοφορήσει αρκετά στους δρόμους της και όχι άδικα, αφού συνδυάζει πολλές αρετές, σε μία εμφάνιση η οποία αρέσει, ενώ και οι εκδόσεις του καλύπτουν κάθε είδους ανάγκη.

Φυσικά και στο παρελθόν, εδώ στο autogreeknews.gr το έχουμε παρουσιάσει, καθώς το έχουμε δοκιμάσει στην έκδοση βενζίνης με τον 1.2 PureTech των 110 ίππων αλλά και στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις 1.6 BlueHDi με τους 75 και τους 100 ίππους. Η τελευταία είναι και αυτή που θα μας απασχολήσει και πάλι, μόνο που πλέον θα την δούμε στην έκδοση Connect. Μία έκδοση η οποία έρχεται να προσθέσει χωρίς επιπλέον κόστος στην τιμή του 208, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν ένα αυτοκίνητο σύγχρονο.

Βρείτε εδώ όλες τις δοκιμές αυτοκινήτων Peugeot

Έχει ίντερνετ παντού και για όλους

Αν και δεν το συνηθίζουμε να ξεκινάμε μία δοκιμή με τα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά ενός αυτοκίνητου, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα κάνουμε μία εξαίρεση. Και αυτό γιατί ο εξοπλισμός είναι και το νέο στοιχείο που φέρνει η έκδοση Connect στην γκάμα του 208, καθώς διατίθεται σε όλες τις εκδόσεις εκτός από την Access (βασική έκδοση), χωρίς μάλιστα επιπλέον κόστος. Η έκδοση Connect λοιπόν προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε εφαρμογές και διαδυκτιακές υπηρεσίες, μέσω της νέας οθόνης αφής 7 ιντσών που υποστηρίζει αφή πολλαπλών σημείων. H οθόνη υποστηρίζει επίσης λειτουργία Mirror Screen η οποία επιτρέπει την απεικόνιση των συμβατών εφαρμογών του smartphone του οδηγού, συμβάλλοντας στην ευανάγνωστη και ασφαλή χρήση του κινητού στο αυτοκίνητο.

Επιπλέον, το νέο πακέτο εξοπλισμού περιλαμβάνει τρισδιάστατο σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας και Wi Fi on board. Το τελευταίο είναι 60GB και μέσω μιας συσκευής το αυτοκίνητο μετατρέπεται σε hot spot όπου μπορούν να συνδεθούν μέχρι και 10 smart συσκευές ταυτόχρονα. Κάτι που δεν επιτρέπει σε κανέναν να μείνει παραπονεμένος…

Εξαιρετικά οικονομικός ο κινητήρας

To diesel μηχανικό σύνολο των 1.6 λτ. απόδοσης 100 ίππων μόνο θετικά γνωρίσματα παρουσιάζει, συνδυάζοντας τις σβέλτες επιδόσεις, με την χαμηλή κατανάλωση και την πολιτισμένη λειτουργία. Από τις χαμηλές στροφές ο εν λόγω κινητήρας παρουσιάζει θετικό τράβηγμα, αποδίδοντας την πλούσια ροπή των 254 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. Οι ρυθμοί επιταχύνσεων είναι πολύ καλοί τόσο από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 10,7 δλ.), όσο και εν κινήσει. Παράλληλα, οι κραδασμοί είναι ελάχιστοι και ο θόρυβος φιλτράρεται αποτελεσματικά από την ηχομόνωση. Η μέση κατανάλωσή του είναι στα 5,3 λτ./100 χλμ., ενώ η μακριά 5η ταχύτητα (130 χλμ./ώρα με 2.200 σ.α.λ.) μειώνει την κατανάλωση χωρίς ο κινητήρας να «κρεμάει». Εκεί που υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης είναι στην αίσθηση του επιλογέα των ταχυτήτων με τις μακριές διαδρομές.

Άνετο και ευχάριστο στην οδήγηση

Το 208 1.6 BlueHDi 100 είναι ένα πολύ ισορροπημένο αυτοκίνητο στην οδήγηση, αφού συνδυάζει με επιτυχημένο τρόπο την άνεση με την ασφαλή οδική συμπεριφορά και την ευχάριστη αίσθηση, καθώς και την ευελιξία στην πόλη. Οι αναρτήσεις απορροφούν αποτελεσματικά τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων και σε συνδυασμό με τα αναπαυτικά καθίσματα ενισχύουν την προσφερόμενη άνεση. Κινούμενο στις ευθείες των εθνικών οδών, το αμάξωμα του 208 εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη στον οδηγό του ακόμα και σε γρήγορους ρυθμούς. Αντίστοιχα και σε διαδρομές με στροφές το μικρό Peugeot παρουσιάζει λογικές κλίσεις και αυξημένα περιθώρια πρόσφυσης, ενώ ο οδηγός λαμβάνει θετική αίσθηση από το τιμόνι, το οποίο έχει σωστό βάρος, αίσθηση και είναι άμεσο στις εντολές.

Εσωτερικό με μοντέρνο σχεδιασμό και καλούς χώρους

Στο εσωτερικό του Peugeot 208 τις πρώτες εντυπώσεις κερδίζει ο μοντέρνος και μινιμάλ σχεδιασμός του. Κυρίαρχα στοιχεία αποτελούν το μικρό σε διάμετρο τιμόνι, ο πίνακας οργάνων που είναι τοποθετημένος σε μια ξεχωριστή θέση πάνω στο ταμπλό και φυσικά το σύστημα πολυμέσων στο οποίο προαναφερθήκαμε. Αρχικά η θέση οδήγησης μπορεί να ξενίσει, ωστόσο τελικά συνηθίζεται και το μικρό τιμόνι διευκολύνει εν τέλει τους χειρισμούς. Παράλληλα, ανάλογα με το ύψος του οδηγού και του καθίσματος, ενδέχεται να κρύβεται από το τιμόνι ένα μικρό τμήμα του πίνακα οργάνων, όχι όμως βασικές ενδείξεις. Ποιοτικά, το εσωτερικό του 208 είναι προσεγμένο τόσο σε υλικά όσο και σε φινίρισμα και συναρμογή των επιμέρους τμημάτων. Τέλος, από πλευράς χώρων, το μικρό Peugeot είναι σε θέση να μεταφέρει χωρίς παραχωρήσεις 4 ενήλικες επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών των 285 λίτρων έχει εκμεταλλεύσιμο σχήμα.

Δείτε εδώ όλες τις δοκιμές αυτοκινήτων ανά μάρκα

Η νέα έκδοση Connect του Peugeot 208 οποία έρχεται να εκσυγχρονίσει το γαλλικό μοντέλο και να του δώσει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της συνδεσιμότητας και του διαδικτύου, δίνοντάς σου έτσι ακόμη έναν λόγο για να το αγοράσεις… χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να δώσεις επιπλέον παραπάνω χρήματα.

(+): Ευκολοδήγητος χαρακτήρας, άμεσο τιμόνι, άνεση ανάρτησης, πολιτισμένη λειτουργία κινητήρα, κατανάλωση, εξοπλισμός, δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ

(-): Μακριές διαδρομές επιλογέα ταχυτήτων

Καύσιμο
Πετρέλαιο
Κυβισμός (κ.εκ.)
1.560
Κύλινδροι/βαλβίδες
4/8
Ταχύτητες
5
Ισχύς (PS/σ.α.λ.)
100/3750
Ροπή (Nm/σ.α.λ.)
254/1.750
0-100 χλμ./ώρα (δλ.)
10,7
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)
187
Αστική (λτ./100 χλμ.)
3,6
Υπεραστική (λτ./100 χλμ.)
2,7
Μεικτή (λτ./100 χλμ.)
3,0
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.)
79
Εμπρός ανάρτηση
Γόνατα Μακφέρσον, αντ. δοκός
Πίσω ανάρτηση
Ημιάκαμπτος άξονας, αντ. δοκός
Εμπρός φρένα
Αεριζόμενοι δίσκοι
Πίσω φρένα
Δίσκοι
Υποβοήθηση τιμονιού
Ηλεκτρική
Μήκος (χλστ.)
3.973
Πλάτος (χλστ.)
1.739
Ύψος (χλστ.)
1.460
Μεταξόνιο (χλστ.)
2.538
Βάρος (κιλά)
1.165
Χώρος αποσκευών (λίτρα)
285
Αστέρια
(5)
Ασφάλεια ενηλίκου
88%
Ασφάλεια παιδιού
78%
Ασφάλεια πεζού
61%
Επικουρικά συστήματα
83%
ESP
 
Αερόσακοι
6
Ηλεκτρικά παράθυρα
4
Ηλεκτρικοί καθρέπτες
 
Air condition
 
Κλιματισμός
 
Ηχοσύστημα
 
Ζάντες Αλουμινίου
 
Τιμή από
17.000
Get it on Google Play Download on the App Store