Νέο Nissan Micra τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση Παρισιού

Το νέο, 5ης γενιάς Nissan Micra θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη Σεπτεμβρίου στην ερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, ενώ το λανσάρισμά του στην Ευρώπη θα ξεκινήσει προς τις αρχές του 2017.


Το νέο μικρό ιαπωνικό μοντέλο δεν θα έχει καμία σχέση με το υπάρχον Micra και θα αλλάξει τελείως φιλοσοφία, διαστάσεις και σχεδιασμό, προκειμένου να “χτυπήσει” το άνω άκρο της κατηγορίας, όπως είναι τα μοντέλα Ford Fiesta, Renault Clio, VW Polo, Opel Corsa, Toyota Yaris κ.λπ.

Σχεδιαστικά το νέο Micra θα ακολουθήσει τις γραμμές του πρωτότυπου Nissan Sway που παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2015 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Επίσης, θα μεγαλώσει σε διαστάσεις και θα φτάσει σε μήκος τα τέσσερα μέτρα, ενώ θα βασίζεται σε μια μικρότερη έκδοση της νέας πλατφόρμας CMF της κοινοπραξίας Renault – Nissan και θα δανείζεται πολλά μηχανικά μέρη από το Renault Clio. Επίσης, δεν θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ινδίας (όπως το υπάρχον Micra), αλλά στο εργοστάσιο Flins της Renault στη Γαλλία.

Όσο για τους κινητήρες, εκτός από τους 3κύλινδρους βενζίνης, πλέον θα εφοδιάζεται με και ντίζελ κινητήρα, τον 1.5 dCi της Renault που υπάρχει και σε άλλα μοντέλα της κοινοπραξίας Renault – Nissan.

Get it on Google Play Download on the App Store