Νέα σειρά Nissan Vision με Qashqai, Juke, X-Trail και Pulsar

Τη νέα σειρά Nissan Vision λανσάρει η ιαπωνική μάρκα, η οποία περιλαμβάνει τα crossover μοντέλα Juke, Qashqai και X-Trail, καθώς και το μικρομεσαίο χάτσμπακ Pulsar. Όλα αυτά τα μοντέλα διαθέτουν το σύστημα περιμετρικής ορατότητας Around View Monitor (AVM), που βοηθά τον οδηγό να έχει μια καθαρή οπτική άποψη του περιβάλλοντος χώρου του αυτοκινήτου, σαν να βρίσκεται πάνω από το όχημα.


Το σύστημα AVM λαμβάνει λήψεις μέσα από τέσσερις διαφορετικές κάμερες που βρίσκονται γύρω από το όχημα, οι οποίες είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους και εμφανίζεται μια σύνθετη εικόνα στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων NissanConnect. Έτσι μπορεί ο οδηγός κατά το παρκάρισμα να δει τυχόν εμπόδια που δεν είναι ορατά ούτε με τους εξωτερικούς καθρέπτες, όπως κολονάκια στα πλαϊνά.

To AVM υποστηρίζεται και από άλλες τεχνολογίες που βοηθούν τον οδηγό και αυξάνουν τα επίπεδα ασφαλείας, όπως είναι τα συστήματα αναγνώρισης πινακίδων οδικής κυκλοφορίας, προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας και αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης, που περιλαμβάνονται στο SafetyShield.

Παράλληλα, ο επόμενος κοντινός στόχος της Nissan, είναι η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, που θα κάνει πρεμιέρα στην Ευρώπη, στο Qashqai το 2017.

Εκτός του συστήματος AVM, όλα τα Nissan της σειράς Vision εξοπλίζονται ακόμα με καθίσματα από δέρμα και ύφασμα, με επενδύσεις από αλκαντάρα, με ράγες οροφής και με εξωτερική εξατομίκευση.

Get it on Google Play Download on the App Store