Nissan X-Trail με νέο πανίσχυρο πετρελαιοκινητήρα

Η Nissan ανακοίνωσε πως στο εξής στην οικογένεια των πετρελαιοκινητήρων του X-Trail θα προστεθεί ένα νέο μέλος και αυτό θα είναι το 2.0 λτ. μηχανικό σύνολο, με 177 ίππους και 380 Nm ροπής. Προσθήκη που αφορά τόσο τις δικίνητες όσο και τις τετρακίνητες εκδόσεις.


Καιρό είχε να απασχολήσει την αυτοκινητική επικαιρότητα το Nissan X-Trail και τελικά το έκανε και μάλιστα φέρνοντας ουσιαστικά νέα. Το νέο μοτέρ χωρητικότητας 2.0 λτ. το οποίο θα βρει τη θέση του τόσο στα δικίνητα όσο και στα τετρακίνητα X-Trail, όπως προείπαμε, θα συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (αποκλειστικά στις τετρακίνητες εκδόσεις) ή με το αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT) το οποίο η Nissan ονομάζει Xtronic.

Όσον αφορά τις επιδόσεις του, η Nissan δεν έχει δώσει επισήμως κάποια νούμερα παρά μόνο για την κατανάλωσή του. Συγκεκριμένα, η ιαπωνική μάρκα ανακοινώνει μέση κατανάλωση στα 5,6 λτ./100 χλμ. για το χειροκίνητο τετρακίνητο και το αυτόματο δικίνητο μοντέλο και 6,0 λτ./100 χλμ. για το αυτόματο τετρακίνητο μοντέλο.

Η προσθήκη του νέου μοτέρ στην γκάμα του X-Trail δεν συνοδεύεται απόαισθητικές αλλαγές που να αφορούν το αμάξωμα ή το εσωτερικό του αυτοκινήτου ή από αλλαγές στο στήσιμό του. 

Get it on Google Play Download on the App Store