Νέο Nissan Qashqai: Πάει και μόνο του!

Η Nissan ανακοίνωσε πλήρη στοιχεία για το δημοφιλέστερο SUV στην Ευρώπη, το σημαντικά αναβαθμισμένο Qashqai. Οι αλλαγές που φέρει είναι πολλές, τόσο σε σχεδιασμό, όσο και σε τεχνολογία και εξοπλισμό, τρεισήμισι χρόνια μετά το λανσάρισμά του.


Εξωτερικά, το ανανεωμένο Qashqai απέκτησε πιο πολυτελή και δυναμική εικόνα και διακρίνεται από τα νέα σχεδιασμού φωτιστικά σώματα, την ανασχεδιασμένη μάσκα «V-motion» και τους νέους προφυλακτήρες εμπρός – πίσω. Το μήκος του αυξήθηκε κατά 17 χιλιοστά 4.394 χλστ. από 4.377 χλστ., ενώ το ύψος (1.595 χλστ.) και το πλάτος (1.806 χλστ.) παρέμειναν αμετάβλητα. Στην γκάμα των εξωτερικών χρωμάτων του ανανεωμένου Qashqai προστέθηκαν δύο νέες αποχρώσεις Vivid Blue και Chestnut Bronze, ενώ προστέθηκαν και νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου διαμέτρου 17, 18 και 19 ιντσών.

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Qashqai οι αλλαγές εστιάζονται στο νέο, μικρότερο και πιο μοντέρνου σχεδιασμού τιμόνι (ίδιο με εκείνο του νέου Nissan Micra). Επιπλέον, έχει βελτιωθεί το φινίρισμα στους αεραγωγούς και στις χειρολαβές των θυρών και προστέθηκε η νέα κορυφαία εξοπλιστική έκδοση Tekna+ με δερμάτινο σαλόνι, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, ηχοσύστημα της Bose κ.λπ.

Οι μηχανικοί της Nissan έκαναν και κάποιες βελτιώσεις στις αναρτήσεις για καλύτερη οδική συμπεριφορά και αίσθηση από το τιμόνι. Στο ανανεωμένο Qashqai τοποθετήθηκαν νέα αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δοκοί μεγαλύτερης διαμέτρου. Επιπλέον η ηχομόνωση ενισχύθηκε με επιπλέον υλικά στο εσωτερικό των θυρών και των θόλων των τροχών και με πιο παχύ κρύσταλλο στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Για πρώτη φορά τοποθετείται και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης ProPILOT, μέσω του οποίου ελέγχεται το τιμόνι, το πεντάλ του γκαζιού και η πέδηση σε διάφορες συνθήκες οδήγησης, βασιζόμενο στα συστήματα Lane Keep Assist (LKA), Intelligent Cruise Control (ICC) και Traffic Jam Pilot (TJP).

Στην γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνονται τα γνωστά μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Αυτά είναι τα βενζίνης 1.2 λτ. 115 PS, 1.6 λτ. 163 PS και τα ντίζελ 1.5 λτ. 110 PSκαι 1.6 λτ. 130 PS (η μόνη έκδοση με 4κίνηση). Το λανσάρισμα του ανανεωμένου Qashqai θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Ιούλιο.

Διαβάστε ακόμα:

Δοκιμή Nissan Micra 1.5 dCi

Νέο Nissan X-Trail και με αυτόνομη οδήγηση

Εκπτώσεις και δωρεάν παροχές για service Nissan

Get it on Google Play Download on the App Store