Νέο Nissan Juke Nismo RS με 218 PS και πολλές βελτιώσεις

Μαζί με το ανανεωμένο Juke, η Nissan παρουσιάζει και το βελτιωμένο κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, το Juke Nismo RS με τις πολλές μηχανικές και αισθητικές αναβαθμίσεις. Εξωτερικά οι αλλαγές εστιάζονται στα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω, τη μάσκα και τους καθρέπτες, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχούν τα τύπου μπάκετ καθίσματα με τη διχρωμία κόκκινου μαύρου.

Στο τεχνικό κομμάτι, η ισχύς του 1.6 DIG-T κινητήρα αυξήθηκε κατά 18 ίππους (218 PS) και 30 Nm ροπής (280 Nm), ενώ για την βελτίωση της πρόσφυσης στα 2κίνητα μοντέλα προστέθηκε μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD). Στις τετρακίνητες εκδόσεις υπάρχει κατανεμητής της ροπής αντί για το LSD, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Xtronic με paddles στο τιμόνι για την εναλλαγή των 8 σχέσεων. Βελτιωμένος με την σειρά του είναι και ο σπορτίφ ήχος που παράγει ο κινητήρας μέσω της μεγαλύτερης σε διάμετρο απόληξη της εξάτμισης.

Επιπλέον βελτιώσεις αφορούν την ενίσχυση της στρεπτικής ακαμψίας, την τοποθέτηση μεγαλύτερων δισκόφρενων εμπρός (διαμέτρου 320 χιλιοστών αντί 296 χλστ.) και πίσω αεριζόμενων δίσκων, οι δαγκάνες πλέον είναι κόκκινες και φέρουν το λογότυπο «RS». Τέλος έχουν τοποθετηθεί νέα αμορτισέρ και ελατήρια για ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά.    

Get it on Google Play Download on the App Store