Επίσημη παρουσίαση για το «Ευρωπαϊκό» Nissan Note

Σήμερα η Nissan παρουσίασε επισήμως φωτογραφίες και ορισμένα χαρακτηριστικά του νέου Note που θα διατεθεί στην Ευρώπη, το οποίο είχε αποκαλύψει το autogreeknews πριν από δύο μέρες. Σε σχέση με το «Αμερικάνικο» Versa αλλά και το «Ιαπωνικό» Note εμφανίζει πολύ μικρές διαφορές στην σχεδίασή του, ωστόσο φέρει νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση και στο τιμόνι για καλύψει τα πιο απαιτητικά στάνταρ των ευρωπαίων οδηγών

Η πρεμιέρα του νέου Nissan Note για την αγορά της Ευρώπης θα γίνει σε λίγες μέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (στις 5 Μαρτίου) και όπως και ο προκάτοχός του είναι ένα μικρό αυτοκίνητο με πολυχρηστικά χαρακτηριστικά. Έτσι το εσωτερικό του εκτός από τη μοντέρνα του σχεδίαση ξεχωρίζει για τους άνετους χώρους που προσφέρει και τις πολλές χρηστικές λύσεις (συρόμενα πίσω καθίσματα, τραπεζάκια αεροπορικού τύπου στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, χώρος αποσκευών με διπλό δάπεδο κ.α.).   

Ο αρχικός κινητήρας που τροφοδοτεί το νέο Nissan Note είναι αυτός των 1.2 λίτρων που αποδίδει 80 ίππους και 110 Nm ροπής, καταναλώνει 4,7 λτ./100 χλμ. βενζίνης και εκπέμπει 109 γρ./χλμ. CO2. Ο πιο εξελιγμένος υπερτροφοδοτούμενος με μηχανικό υπερσυμπιεστή 1.2 DIGS αποδίδει 98 ίππους και 142 Nm ροπής, καταναλώνει 4,3 λτ./100 χλμ. κα εκπέμπει 99 γρ./χλμ. CO2, ενώ συνδυάζεται  και με CVT κιβώτιο ταχυτήτων. Επιπλέον εφοδιάζεται και με τον γνωστό –από την Renaultdiesel κινητήρα 1.5 dCi των 90 ίππων με κατανάλωση μόλις 3,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 95 γρ./χλμ.

Μεταξύ των τεχνολογικών «highlights» του νέου Nissan Note είναι το σύστημα καμερών που απεικονίζουν περιμετρικά το αυτοκίνητο μέσω της οθόνης των 5,8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, το σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης (Lane Departure Warning), το σύστημα για τις «τυφλές» γωνίες στα πλαϊνά του αμαξώματος (Blind Spot Warning) και το Moving Object Detection που προειδοποιεί τον οδηγό κατά την οπισθοπορεία αν κάτι κινείται γύρω το αυτοκίνητο (π.χ. ένα παιδί που δεν φαίνεται από τους καθρέπτες).

Η παραγωγή του νέου Nissan Note θα ξεκινήσει στα εργοστάσια της Ισπανίας και Αγγλίας αυτό το καλοκαίρι και οι πρώτες παραδώσεις υπολογίζονται να ξεκινήσουν το Φθινόπωρο.

Get it on Google Play Download on the App Store