Αναβαθμισμένο Nissan Leaf με αυτονομία 250 χιλιομέτρων

Η Nissan αναβαθμίζει το ηλεκτρικό μοντέλο της Leaf, αυξάνοντας κατά 26% την αυτονομία του, η οποία με μια φόρτιση μπορεί πλέον να φτάσει έως τα 250 χιλιόμετρα. Η νέα μπαταρία χωρητικότητας 30 kWh προσφέρεται στις εκδόσεις Acenta και Tekna και έχει ίδιες εξωτερικές διαστάσεις με αυτή των 24 kWh, ενώ ζυγίζει 21 κιλά παραπάνω. Κλειδί για την υψηλότερη απόδοση της μπαταρίας είναι ο βελτιωμένος της σχεδιασμός και η χημική της σύσταση. Η εισαγωγή άνθρακα, αζώτου και μαγνησίου στα ηλεκτρόδια βελτιώνει την απόδοσή της, ενώ καλύπτεται με εγγύηση οκτώ ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.

Η επαναφόρτιση της μπαταρίας των 30 kWh γίνεται εύκολα και δε διαφέρει από εκείνη της υπάρχουσας των 24kWh. Η τροφοδοσία της μπορεί να γίνει μέσω οικιακής πρίζας ή από δημόσιους φορτιστές ή από ταχυφορτιστές που υπάρχουν σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

Το αναβαθμισμένο Leaf εφοδιάζεται και με το πιο σύγχρονης τεχνολογίας νέο σύστημα NissanConnect EV, το οποίο αντικαθιστά το προηγούμενο Carwings. Διαθέτει οθόνη αφής 7 ιντσών, πιο απλοποιημένη χρήση, αναθεωρημένο σύστημα πλοήγησης, ειδοποιήσεις για την συντήρηση του οχήματος και για την λειτουργία εύρεσης του αυτοκινήτου.

Το Leaf 30 kWh διαθέτει ακόμα ορισμένες εξωτερικές αλλαγές, περιλαμβάνοντας νέα κεραία οροφής και νέο χρώμα Bronze. Η παραγωγή του δημοφιλούς ηλεκτρικού Nissan θα συνεχίσει στο εργοστάσιο του Sunderland στη Μ. Βρετανία και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2016. Σύντομα η Nissan θα ανακοινώσει και τις τεχνικές του προδιαγραφές.

Get it on Google Play Download on the App Store