Νέο Nissan IDS Concept είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος! (+video)

Σήμερα, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, η Nissan αποκαλύπτει το προηγμένης τεχνολογίας εντυπωσιακό μοντέλο IDS Concept, μέσω του οποίου η μάρκα δείχνει το όραμά της για τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την αυτόνομη οδήγηση. Σχεδιαστικά, το 5θυρο χάτσμπακ αμάξωμά του με το δυναμικό προφίλ, τα έντονα νεύρα και το μελετημένο αεροδυναμικό σχεδιασμό έχει ύψος 1.380 χιλιοστά, ενώ είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα. Οι μεγάλης διαμέτρου τροχοί με τα πολύ στενά 175άρια ελαστικά για μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης, είναι ακροβολισμένοι στις άκρες του αυτοκινήτου, προς όφελος και των πολύ άνετων χώρων.

Το Nissan IDS Concept εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα που αντλεί την ενέργειά του από υψηλής χωρητικότητας μπαταρία 60 kWh. Σε συνδυασμό με την χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση και το ελαφρύ carbon αμάξωμα, το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για να μπορεί να διανύσει μακρινές αποστάσεις με μια φόρτιση. Μεταξύ των τεχνολογιών που το εφοδιάζουν είναι το Piloted Park που χειρίζεται μέσω smartphone ή tablet και η ασύρματη φόρτιση.

Από τα πιο εντυπωσιακά του χαρακτηριστικά είναι η αλλαγή της διαμόρφωσης του ταμπλό και του εσωτερικού με την επιλογή αυτόνομης οδήγησης. Σε αυτή την περίπτωση το τιμόνι αεροπορικού τύπου υποχωρεί στο κέντρο του ταμπλό και εμφανίζεται μια μεγάλη οθόνη.

Παρακολουθείστε αναλυτικά τις λειτουργίες του Nissan IDS Concept στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store