Νέο Nissan NP300 Navara: Κινητήρες και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Το ολοκαίνουργιο Nissan NP300 Navara έρχεται πλήρως αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο στη δημοφιλή κατηγορία των pickup ενός τόνου, συνδυάζοντας στοιχεία από τα crossover οχήματα, αλλά χωρίς να κάνει συμβιβασμούς σε εκτός δρόμου δυνατότητες και αντοχές σε βαριά φορτία.

Αρχικά, τις πρώτες εντυπώσεις κερδίσει ο δυναμικός σχεδιασμός του αμαξώματός του, τόσο στην διπλοκάμπινη έκδοση όσο και με την επιμηκυμένη καμπίνα. Αντίστοιχα και το εσωτερικό του σχεδιαστικά θυμίζει αρκετά εκείνο των Qashqai– X-Trail και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από ανέσεις και στοιχεία εξοπλισμού.

Για την βελτίωση της οδικής του συμπεριφοράς στα επίπεδα ενός crossover οχήματος, η Nissan σχεδίασε μια νέα πίσω ανάρτηση πενταπλών συνδέσμων για το διπλοκάμπινο Navara, η οποία παράλληλα είναι κατά 20 κιλά ελαφρύτερη από τον άκαμπτο άξονα με φύλλα σούστας του προγενέστερου μοντέλου. Με αυτή την ανάρτηση εφοδιάζεται το King Cab (επιμηκυμένη καμπίνα), ωστόσο και πάλι είναι κατά 7 κιλά ελαφρύτερη από πριν. Επιπλέον, περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (eLSD), σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος (Forward Emergency Braking) και περιμετρική κάμερα (Around View Monitor).

Η τετρακίνηση ελέγχεται μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου, το οποίο περιλαμβάνει τις επιλογές κίνησης μόνο στους πίσω τροχούς (2WD), τετρακίνηση έως τα 100 χλμ./ώρα (4HI), και κοντές σχέσεις μετάδοσης (4LO). Επιπλέον, τα συστήματα υποβοήθησης κατάβασης (Hill Descent Control) και εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist) βοηθούν τον οδηγό στον χειρισμό του οχήματος κατά την εκτός δρόμου κίνηση.

Την κίνηση του νέου Navara αναλαμβάνει ο καινούργιος πετρελαιοκινητήρας των 2.3 λτ. dCi, σε δύο εκδόσεις ισχύος με 160 και 190 ίππους, ο οποίος είναι κατά 24% πιο αποδοτικός από τον παλαιότερο των 2.5 λτ.

Για τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου NP300 Navara Πατήστε Εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store