MINI Countryman Cooper ντίζελ 1.6 D ALL4

Το πιο πρακτικό και ευρύχωρο μοντέλο στην γκάμα της ΜΙΝΙ είναι το Countryman, το οποίο παράλληλα εμφανίζει crossover χαρακτηριστικά. Σχεδιαστικά ακολουθεί τα γνωστά πρότυπα του 3θυρου ΜΙΝΙ με τις πολλές καμπύλες επιφάνειες αλλά είναι αισθητά πιο ογκώδες, διαθέτοντας μοναδικό στιλ και τον απαραίτητο δυναμισμό. Αντίστοιχα και στο εσωτερικό η σχεδίαση υιοθετεί γνώριμα στοιχεία, όπως είναι τα στρογγυλά όργανα στο ταμπλό και οι άφθονες καμπύλες, ενώ η πολύ καλή ποιότητα ενισχύει τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Χωρίς παραχωρήσεις είναι σε θέση να μετακινήσει στο εσωτερικό του 4 ενήλικους φιλοξενούμενους, όπου προσφέρονται πολλές πρακτικές λύσεις (π.χ. πίσω συρόμενα και ανεξάρτητα καθίσματα) και μεγάλο πορτ μπαγκάζ (για αυτοκίνητο μήκους 4,1 μ.) της τάξεως των 350 λίτρων.  

Το MINI Cooper D ALL4 διακρίνεται για τον ευχάριστο οδηγικό του χαρακτήρα και την πολύ καλή οδική συμπεριφορά, που ενισχύει με την σειρά της η τετρακίνηση. Το σύστημα ALL4 χρησιμοποιεί ένα ηλεκτροϋδραυλικό συμπλέκτη για τη μεταφορά της ροπής και στους πίσω τροχούς. Σε κανονικές οδηγικές συνθήκες, μέχρι το 50% της κινητήριας ισχύος κατανέμεται στους πίσω τροχούς, ενώ το ποσοστό αυτό φτάνει μέχρι το 100%. Παράλληλα, η ανεξάρτητη ανάρτηση με τις αυξημένες διαδρομές προσφέρει αρκετά καλή άνεση. Όσον αφορά στον αρχικό πετρελαιοκινητήρα των 1.6 λτ. ξεχωρίζει για την πολύ καλή ροπή των 270 Nm, την πολιτισμένη του λειτουργία και τις πολύ χαμηλές απαιτήσεις του σε καύσιμο.

Αρχικός εξοπλισμός: ESP, 6 a/b, ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, ηλ. καθρέπτες, κλιματισμός και ράδιο CD.

Τιμή από: 26.770 ευρώ (με απόσυρση), Τέλη κυκλοφορίας: 141,9 ευρώ, Τεκμήριο: 6.400 ευρώ 

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.598 κ.εκ., Ισχύς: 112/4.000 ps/σ.α.λ., Ροπή: 270/1.750 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 11,6 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 4,9 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 129 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store