Νέο μίνι ηλεκτρικό Honda

H Honda, πρωτοπορεί με το νέο, λιλιπούτειο σε διαστάσεις ηλεκτροκίνητο Micro Commuter Prototype, το οποίο έχει μήκος μόλις 2,5 μ., πλάτος 1,25 μ. και ύψος 1,445 μ. και μπορεί να φιλοξενήσει έως 2 ενήλικους επιβάτες. Η δοκιμές του εν λόγω μοντέλου ξεκινούν στην Ιαπωνία το 2013 σε καθημερινές αστικές συνθήκες, περιλαμβάνοντας συνήθεις διαδρομές πόλης, μετακινήσεις από οικογένειες με μικρά παιδιά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας κ.α.

Εξωτερικά θυμίζει εν μέρει το γνώριμο σε εμάς smart fortwo, ενώ χάρη στην Πλατφόρμα Μεταβλητής Σχεδίασης, εξαρτήματα όπως η μπαταρία, ο ηλεκτροκινητήρας και η μονάδα ελέγχου τοποθετήθηκαν κάτω από το πάτωμα και στο πίσω τμήμα ώστε να είναι συγκεντρωμένα σε μικρό χώρο. Στο εσωτερικό του κυρίαρχα χαρακτηριστικά αποτελούν η χρήση tablet, αντί του «κλασικού» πίνακα οργάνων για λειτουργίες όπως ένδειξη οργάνων, πλοήγηση, ηχοσύστημα, κάμερα οπισθοπορείας, ενώ προφέρεται η δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας του tablet με ηλιακές κυψέλες τοποθετημένες στην οροφή του οχήματος.

Από τεχνικής σκοπιάς, ο ηλεκτροκινητήρας του Honda Micro Commuter Prototype έχει μέγιστη ισχύ 15kW, η μπαταρία ιόντων λιθίου προσφέρει αυτονομία 60 χλμ. περίπου και φορτίζει σε λιγότερο από 3 ώρες, ενώ η τελική ταχύτητα του οχήματος αγγίζει τα 80 χλμ./ώρα. 

Get it on Google Play Download on the App Store