Tο Opel ADAM κερδίζει βραβείο σχεδίασης “red dot”

Το Opel ADAM είναι ο νικητής του βραβείου «product design 2013» στην κατηγορία «Automotive & Transport» και κατάφερε να ξεχωρίσει έχοντας απέναντί του ισχυρό ανταγωνισμό. Πάνω από 30.000 παραγγελίες έχουν ήδη δοθεί για το νέο, στιλάτο Opel, που κατακτά το κοινό του με «ελκυστικά σχήματα και βιώσιμες τάσεις» σύμφωνα με τους ειδικούς. «Συνεχίζουμε σταθερά μία επιτυχημένη παράδοση στα βραβεία σχεδίασης «red dot» των περασμένων ετών με το νέο, μοδάτο αυτοκίνητο πόλης και επιβεβαιώνουμε περίτρανα την καινοτόμο δύναμή μας» δήλωσε ο Niels Loeb, Opel Chief Designer Exterior. «Με το ADAM, αποδεικνύουμε για μία φορά ακόμα ότι μπορούμε να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής αισθητικής και σχεδίασης σε όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων και για όλα τα γούστα».  

Το νέο ADAM είναι το τέταρτο μοντέλο Opel που κερδίζει ένα «red dot design award» από το 2009. Ανάλογες διακρίσεις έχουν ήδη κατακτήσει τα Insignia, Astra Sports Tourer και το Astra GTC. Αυτό αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι η σχεδιαστική γλώσσα της Opel «η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια» την οποία λανσάρισε το Insignia απολαμβάνει την υψηλή αποδοχή των ειδικών και πελατών ομοίως.

Φέτος οι υποψηφιότητες για το βραβείο «red dot» ήταν περισσότερες από ποτέ. 1.865 εταιρίες και σχεδιαστές από 54 χώρες υπέβαλαν στην κριτική επιτροπή συνολικά 4.662 προϊόντα σε 19 κατηγορίες προς εξέταση. Το βραβείο θα απονεμηθεί επίσημα σε εορταστικό γκαλά την 1η Ιουλίου, 2013 στο AaltoTheater στο Essen, μία εκδήλωση την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 1.200 διεθνείς προσκεκλημένοι από τον κόσμο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και πιο διάσημους διαγωνισμούς σχεδίασης σε όλο τον κόσμο και χρονολογείται από το 1955. 

Get it on Google Play Download on the App Store