Νέο Opel Crossland X με compact διαστάσεις και πολύ στυλ (+video)

Το νέο Crossland X είναι το καινούργιο compact SUV της Opel, το οποίο θα έρθει μέσα στη χρονιά για να τοποθετηθεί στη γκάμα δίπλα από το Mokka X, χωρίς όμως να έχει τετρακίνηση, αλλά με ελαφρώς μικρότερο μήκος (4,212 μέτρα έναντι 4,275 μέτρα) και 70 χλστ. πιο κοντό ύψος (1.590 χλστ.).


 

Σχεδιαστικά, το νέο Opel Crossland X διαθέτει ένα αρκετά μοντέρνο αμάξωμα, με εμπρόσθιο τμήμα που παραπέμπει στο Mokka X, αλλά και ένα αρκετά στυλάτο πίσω μέρος με τη χρωμιωμένη λωρίδα των παραθύρων να καταλήγει από την οροφή πάνω στα φώτα όπως και στο ADAM. Αντίστοιχα, όπως ακριβώς και στο ADAM, η οροφή θα μπορεί να παραγγελθεί και σε διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο αμλαξωμα.

Στο εσωτερικό του νέου Crossland X η Opel μας φέρνει μια εικόνα που μας είναι γνωστή από το αντίστοιχο τμήμα των Mokka X και Astra, με διαφορετικούς αεραγωγούς, νέο πίνακα οργάνων, αλλά και μεγάλη οθόνη αφής (έως 8 ίντσες) για το σύστημα πολυμέσων IntelliLinkτης εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: Έρχονται 29 νέα μοντέλα Opel μέχρι το 2020

Επιπλέον των παραπάνω, η Opel έχει τονίσει και την εσωτερική πρακτικότητα του Crossland X προσθέτοντάς του στοιχεία όπως το συρόμενο πίσω κάθισμα (κατά 150 χλστ.) με πλάτη που διαιρείται κατά 60/40 και αναδιπλώνεται. Το πορτ-μπαγκάζ ανάλογα με τη θέση του πίσω καθίσματος έχει πολύ καλή χωρητικότητα από 410 έως 520 λίτρα, η οποία μπορεί να φτάσει και τα 1.255 λτ. με τα καθίσματα αναδιπλωμένα.

Από το νέο Opel Crossland X δεν θα λείψουν και πολλά στοιχεία τεχνολογίας, όπως τα full-LED προσαρμοζόμενα φώτα AFL, η πανοραμική πίσω κάμερα οπισθοπορείας, το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης με αναγνώριση πεζού, το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων και πολλά άλλα.

Διαβάστε ακόμα: Οδηγούμε το νέο Opel Mokka X 1.6 CDTI 136PS

Στους κινητήρες του μοντέλου, η Opel δεν ανακοινώνει προς το παρόν τη γκάμα, ωστόσο θα πρέπει να αναμένουμε την παρουσία του 1.000άρη turboβενζινοκινητήρα των 105 ίππων του Astra, αλλά και του 1.600άρη diesel με τα 110 και 136 άλογα της εταιρείας. Το μόνο σίγουρο προς το παρόν, είναι ότι το Crossland Χ θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο.


 

Get it on Google Play Download on the App Store