Opel Grandland X: Το νέο SUV της Opel (+video)

Η Opel παρουσίασε το ολοκαίνουργιο, μεσαίο SUV της που δεν είναι άλλο από το Grandland X, το οποίο αν και έχει οικείο σχεδιασμό για SUV μοντέλο της μάρκας, διαθέτει αυξημένες διαστάσεις με το μήκος του αμαξώματός του να φτάνει στα 4,48 μέτρα. Ας το δούμε αναλυτικά.


Το Opel Grandland X αποτελεί το τρίτο SUV στην γκάμα της μάρκας και προς το παρόν τουλάχιστον, είναι και το κορυφαίο μοντέλο της στην συγκεκριμένη κατηγορία. Το Grandland X δίνει μεγάλη έμφαση στην ευρυχωρία της καμπίνας, αλλά και του χώρου αποσκευών, ο οποίος είναι στα 514 λίτρα και με την αναδίπλωση των καθισμάτων αυξάνεται στα 1.652 λίτρα.

Αν και οι σχέσεις του με το Peugeot 3008 είναι στενές, καθώς βασίζεται σε αυτό, η συγγένεια δεν γίνεται αντιληπτή καθώς μηχανικοί και σχεδιαστές της Opel έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να το διαφοροποιήσουν.

Το εσωτερικό του Opel Grandland X είναι σχεδόν ίδιο με αυτό το Corssland X και είναι φυσικά εφοδιασμένο τόσο με το σύστημα OnStar όσο και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα άνεσης και ασφάλειας, που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μοντέλο της μάρκας.

Το παράδοξο όμως είναι πως σε αντίθεση με το μικρότερο SUV της μάρκας, το Mokka X, το οποίο μπορεί κανείς να το αγοράσει και ως τετρακίνητο, το Grandland X, όπως και το Crossland X δεν συνοδεύονται από τετρακίνητες εκδόσεις αλλά από Grip Control το οποίο βελτιστοποιεί την πρόσφυση, αναλόγως με το τερέν στο οποίο πατάνε οι τροχοί του αυτοκινήτου.

Προς το παρόν η Opel δεν έχει αναφερθεί στα μοτέρ που θα εξοπλίζουν το μοντέλο της, παρόλα αυτά θεωρούμε δεδομένο πως θα δούμε μηχανικά σύνολα που έχουμε συναντήσει και στην οικογένεια του μικρότερου Crossland Χ και ίσως και κάποια από την οικογένεια της Peugeot.

Το νέο, τρίτο και μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας X της Opel θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τις πωλήσεις του επί ευρωπαϊκού εδάφους να ξεκινούν αμέσως μετά. 

Διαβάστε επίσης: 

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Opel Insignia

Πιο supreme Opel Cascada με έως 200 ίππους

Opel Insignia Country Tourer: Στέισον και crossover μαζί


 

Get it on Google Play Download on the App Store