Νέο Opel Insignia GSi με 260 ίππους και 4κίνηση

Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση για την επιστροφή των σπορ μοντέλων GSi στην γκάμα της Opel, έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του το νέο και πιο σπορ στη γκάμα Opel Insignia GSi, με πολλές αλλαγές σε εμφάνιση, στήσιμο στο δρόμο και με δυνατό κινητήρα. Έτσι, η Opel επιστρέφει ξανά με τα GSi μοντέλα, με πρώτο το Kadett GSi το 1984 και τελευταίο το Corsa GSi, τον Αύγουστο του 2012.


Εξωτερικά, τη δυναμική εμφάνιση του Insignia GSi ενισχύουν οι πιο μυώδεις προφυλακτήρες με τους τονισμένους αεραγωγούς, οι ποδιές στα μαρσπιέ, η αεροτομή στο τελείωμα του πίσω καπό και οι μεγάλης διαμέτρου ζάντες των 20 ιντσών. Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ δερμάτινα καθίσματα, σπορ τιμόνι και πεντάλ αλουμινίου.

Οι τεχνικοί της Opel έχουν κάνει και τις κατάλληλες επεμβάσεις στις αναρτήσεις, οι οποίες φέρουν ελατήρια χαμηλώματος 10 χιλιοστών και σπορ αμορτισέρ, ενώ οι δοκιμές έχουν γίνει στην πίστα του Nürburgring και από τον τρεις φορές πρωταθλητή στην F1 Jackie Stewart. Για την ακινητοποίηση του μεσαίου σπορ Opel φροντίζουν τα ισχυρά φρένα της Brembo διαμέτρου 345 χλστ. με τις τέσσερις δαγκάνες εμπρός. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται και το σασί FlexRide με τις επιλογές Standard, Tour και Sport, όπου ανάλογα ρυθμίζεται η απόκριση του γκαζιού, του κινητήρα, του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και το σφίξιμο των αμορτισέρ. Επιπλέον, το Insignia GSi διαθέτει αποκλειστικά και την επιλογή Competition, η οποία απενεργοποιεί το ESP.

Την κίνηση του Insignia GSi αναλαμβάνει ένα 2.0 λτ. turbo μοτέρ απόδοσης 260 ίππων και 400 Nm ροπής. Επιδόσεις δεν αναφέρει ακόμα η Opel, παρά μόνο την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 (8,6 λτ./100 χλμ. και 197 γρ./χλμ. αντίστοιχα).

Η πρεμιέρα του νέου Insignia GSi θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και η διάθεσή του στη Γερμανία θα ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Οδηγούμε στην Ελλάδα το Opel Crossland X (+video)

Video-Παρουσίαση του νέου Opel Grandland X

Όλα τα νέα μικρά SUV του 2017

Get it on Google Play Download on the App Store